Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šanca pre súperov? Pogačar priznal, že tesne pred Tour prekonal koronavírus

Pogačar bojoval pred štartom Tour so zdravotnými komplikáciami.
Pogačar bojoval pred štartom Tour so zdravotnými komplikáciami. Profimedia
Dvojnásobný víťaz Tour de France Tadej Pogačar (25) krátko pred štartom 111. ročníka starej dámy priznal, že pred desiatimi dňami prekonal koronavírus. Na tlačovej konferencii vo Florencii slovinský cyklista ubezpečil, že je už úplne zdravý.

Líder tímu UAE Emirates triumfoval pred mesiacom na Giro d'Italia a chce získať prestížne double Giro-Tour, ktoré naposledy dosiahol Talian Marco Pantani v roku 1998.

"Bol som chorý, ale rýchlo som sa zotavil. Ochorel som pred desiatimi dňami, mal som koronavírus," prezradil Pogačar dva dni pred sobotňajším štartom najslávnejších pretekov sveta v toskánskej metropole.

Choroba ho zasiahla počas sústredenia a na bicykel ho nepustila síce iba na jeden deň, no jeho stav sa menil. "Bolo to ako prechladnutie. Mal som to už predtým, takže moje telo tento vírus pozná. Inak som v poriadku a príprava bola dobrá," doplnil slovinský cyklista.

Pogačar je veľkým favoritom Tour, keďže forma jeho premožiteľa z posledných dvoch ročníkov, Jonasa Vingegaarda z Dánska, je po aprílovom vážnom páde veľkou neznámou. Prípravu na Tour ovplyvnilo z pohľadu Pogačara aj úmrtie starého otca, na chvíľu sa tak vrátil do rodnej krajiny na jeho pohreb.