Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Už teraz ma prekonal. Na toto sa bude dlho spomínať, vraví o Pogačarovi legendárny Merckx

Pogačar sa stal majstrom sveta.
Pogačar sa stal majstrom sveta.ČTK / Panoramic / Vincent Kalut
Slovinský cyklista Tadej Pogačar (26) sa po nedeľnom triumfe v cestných pretekoch na majstrovstvách sveta v Zürichu dočkal absolútneho uznania. Slávny Eddy Merckx (79) o ňom v rozhovore pre L'Équipe vyhlásil, že už teraz je väčšou legendou ako on sám.

Pogačar ako tretí jazdec v histórii ovládol v jednom roku Giro d'Italia, Tour de France a svetový šampionát. Pred ním to dokázali len Ir Stephen Roche (1987) a práve Merckx (1974). "Sledovali sme neuveriteľný okamih histórie cyklistiky. Na toto sa bude dlho spomínať," povedal Merckx ku 100-kilometrovému úniku, ktorým si Slovinec zaistil víťazstvo.

"Je jasné, že už teraz ma prekonal. Už som si to pre seba hovoril po tom, čo tento rok predviedol na Tour de France. Ale po dnešku o tom nie je najmenších pochýb," pridal ikonický päťnásobný víťaz slávnej Tour.

Pogačar ovládol francúzske preteky trikrát a tento rok pridal aj triumf na Giro d'Italia. Na konte má tiež bronz z cestných pretekov na olympiáde v Tokiu a tretí bol aj na minuloročnom svetovom šampionáte.