Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cieľový špurt 7. etapy Vuelty vyhral van Aert, lídrom klasifikácie ostal O'Connor

Van Aert ovládol záverečný šprint.
Van Aert ovládol záverečný šprint.CRISTINA QUICLER / AFP
Wout van Aert (29) z tímu Visma-Lease a Bike sa stal víťazom 7. etapy pretekov Vuelta a Espaňa. V piatkovej 180,2 km dlhej trati z Archidony do Cordoby triumfoval v hromadnom špurte pred Čechom Mathiasom Vacekom (22), pódium doplnil Pau Miquel (24) zo Španielska. Červený dres pre lídra celkového poradia si udržal austrálsky jazdec Ben O'Connor (28).

V piatok bola na programe kopcovitá etapa s jednou šprintérskou prémiou a stúpaním na Alto del 14 % pred záverečnou rovinou. Do samostatného úniku šiel Španiel Xabier Isasa, a hoci si pred pelotónom vybudoval až osemminútový náskok, vo vysokých horúčavách nad 36 stupňov Celzia tempo sám nevydržal. Šprintérsku prémiu 40 km pred cieľom ukoristil s už len minútovým náskokom a krátko na to ho pelotón pohltil.

Päť vrchárskych bodov na Alto del 14 % si pripísal druhý muž celkového poradia Slovinec Primož Roglič. Nepríjemný pád mal 25 km pred koncom etapy Austrálčan Kaden Groves, rýchlo sa však otriasol a v pretekoch pokračoval.

Na čele pelotónu sa tvorilo viacero skupín a vpredu sa chvíľu držal osamotený Marc Soler. Hromadná skupina s ťahúňom Seppom Kussom sa naňho 3 km pred cieľom dotiahla a preteky smerovali k hromadnému špurtu, v ktorom uspel van Aert.