Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finiš 3. etapy na Vuelte v znamení špurtu, z balíka cyklistov bol najrýchlejší van Aert

Van Aert ostáva v červenom drese.
Van Aert ostáva v červenom drese.Profimedia
Belgický cyklista Wout van Aert (29) z tímu Visma-Lease a Bike sa stal víťazom pondelkovej 3. etapy pretekov Vuelta a Espaňa a potvrdil svoju pozíciu na čele celkového poradia. Na 191,2 km dlhej trati z Lousy do Castelo Branco triumfoval v záverečnom hromadnom špurte pred Austrálčanom Kadenom Grovesom (25) a Španielom Jonom Aberasturim (35).

Počas zvlnenej etapy s 2 620 výškovými metrami čakali na jazdcov tri prémie. Krátko po štarte si pred pelotónom vytvorila náskok štvorica Unai Iribar, Ibon Ruiz (obaja Kern Pharma) a Xabier Isasa s Angelom Matem z Euskaltelu.

Vrchársku prémiu druhej kategórie na Alto de Teixeira vyhral Mate, najviac bodov a časové bonifikácie šprintérskej prémie si 49 km pred cieľom rozdelil únik v poradí Isasa, Ruiz a Mate. Trinásť bodov získal Iribar a 10 si z pelotónu vybojoval van Aert. Na kopec Alto de Alpedrinha vyšiel prvý opäť Mate, ktorý si od utorka oblečie bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára.

Po zjazde únik postupne strácal svoj náskok a na 170. kilometri pelotón pohltil aj posledného Isasu. Na hromadný záver sa postupne pripravovali šprintérske tímy, necelé 2 km pred cieľom vyštartoval dopredu Victor Campenaerts z Lotto Dstny. Po tisíc metroch mu však došli sily a etapa sa končila v hromadnom špurte. Ten ovládol Belgičan van Aert.

3. etapa (Lousa - Castelo Branco, 191,2 km):

1. Wout van Aert (Belg./Visma-Lease a Bike) 4:40:42 h

2. Kaden Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck)

3. Jon Aberasturi (Šp./Euskaltel-Euskadi)

Celkové poradie:

1. van Aert 10:05:59 h

2. Brandon McNulty (USA/SAE Emirates) +13 s

3. Mathias Vacek (ČR/Lidl-Trek) +15