Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hviezda je späť. Roglič sa zotavil z pádu na Tour de France a pôjde Vueltu

Roglič sa pripravuje na Vueltu.
Roglič sa pripravuje na Vueltu.Profimedia
Slovinský cyklista Primož Roglič (34) sa dokázal včas zotaviť zo zranenia po páde na Tour de France a zúčastní sa na Vuelte. Účasť trojnásobného víťaza pretekov potvrdil jeho tím Red Bull-Bora-hansgrohe. Roglič utrpel pri páde na Tour zlomeninu stavca, a keď sa koncom júla pomaly vracal k tréningu, jeho štart na tretej Grand Tour sezóny bol stále neistý. Teraz však podľa vyhlásenia absolvoval viac ako dvojtýždňový vysokohorský tréning a na Vuelte sa vráti do akcie.

Tridsaťštyriročný Roglič bol jedným z najväčších favoritov na celkové víťazstvo na Tour. V 11. aj 12. etape však havaroval, pričom následky druhého pádu ho prinútili odstúpiť. Najlepším výsledkom bývalého špičkového skokana na lyžiach zostáva druhé miesto z roku 2020. Triumf na slávnych pretekoch je jediný, ktorý mu v zbierke Grand Tours chýba. Vueltu ovládol v rokoch 2019, 2020 a 2021, vlani pridal celkové víťazstvo na Giro d'Italia.

Vuelta, na ktorej Roglič pred rokom skončil tretí, keď triumfoval Američan Sepp Kuss, sa začne v sobotu v Lisabone. Hviezdny Slovinec by mal opäť patriť k favoritom. A to najmä pri neúčasti suveréna tohtoročného Gira a Tour Tadeja Pogačara, dvojnásobného víťaza starej dámy Jonasa Vingegaarda a dvojnásobného olympijského víťaza Remca Evenepoela. S Rogličom bude v tíme napríklad aj druhý muž tohtoročnej Tour Kolumbijčan Daniel Felipe Martínez.