Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Roglič bol penalizovaný, pred posledným týždňom Vuelty zaostáva za lídrom o viac ako minútu

Roglič je so svojím trestom zmierený.
Roglič je so svojím trestom zmierený.Profimedia
Slovinský cyklista Primož Roglič (34) bol po nedeľňajšej 15. etape Vuelty penalizovaný 20 sekundami a pred záverečným týždňom stráca na lídra Bena O'Connora (28) z Austrálie 1:03 minúty. Rozhodcovia ho potrestali za jazdu v zákryte za tímovým vozidlom, keď sa po výmene bicykla pred záverečným stúpaním potreboval dotiahnuť do hlavnej skupiny.

Líder stajne Red Bull-Bora hansgrohe sa pred záverečným stúpaním rozhodol vymeniť bicykel za iný s ľahšími prevodmi, aby lepšie zvládol prudké pasáže s až 20-percentným sklonom. Jeho taktický ťah sa však nakoniec nevyplatil.

Etapu dokončil na piatom mieste s 38-sekundovým náskokom pred O'Connorom a znížil odstup na červený dres na 43 sekúnd. Penalizácia za využitie jazdy v zákryte a slipstreame, ktorú dostali aj jeho pomocníci Daniel Martínez a Roger Adria, však viac ako polovicu výhody "zmazala".

Roglič na pondelňajšej videokonferencii reagoval na trest zmierlivo. "Na včerajšom treste nemôžem nič zmeniť. Či už s ním súhlasím, alebo nie... Samozrejme, že sa mi to nepáči, bolo by lepšie mať o 20 sekúnd menej, ale dobre, musím ísť s 20 sekundami navyše," povedal.

Situáciu bral s humorom. "Keď sa na to pozerám spätne, tak sme viac stratili, ako získali, však?" odpovedal s úsmevom na otázku, či tím urobil správne rozhodnutie s výmenou bicykla.

"Ale povedzme, že aspoň posledné tri kilometre som si užil, ako sa len dalo, pretože s ľahšími prevodmi som sa mohol v tej strmej pasáži trochu viac točiť," pokračoval. "Ale keď sa na tom pozriem spätne, už by to už nezopakoval, pretože ma to viac stálo, ako som získal," dodal.