Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šiestu etapu Vuelty ukoristil O'Connor. Austrálčan vyzliekol z červeného dresu Rogliča

Víťazné gesto po skvelo sóle O'Connora.
Víťazné gesto po skvelo sóle O'Connora.Profimedia
Austrálsky cyklista Ben O'Connor (28) z tímu Decathlon - AG2R - La Mondiale zvíťazil vo štvrtkovej 6. etape pretekov Vuelta a Espaňa a dostal sa na čelo celkového poradia. V 185,5 km dlhej etape z Jerezu do Yunquery triumfoval v samostatnom úniku o viac než štyri minúty pred Holanďanom Gijsom Leemrizem (24) z DSM, tretí finišoval Florian Lipowitz (23) z Nemecka (Red Bull - Bora-Hansgrohe).

V kopcovitej etape s 3 680 výškovými metrami, ktorá obsahovala štyri vrchárske a jednu šprintérsku prémiu, sa od začiatku predpokladal únik. Výraznejší náskok získala skupina 13 jazdcov pred prvou vrchárskou prémiou na Puerto del Boyar, kde si 10 bodov pripísal Španiel Pelayo Sánchez (Movistar).

Šprintérsku prémiu vyhral O'Connor, časové bonifikácie vybojovali aj Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers) a Austrálčanov tímový kolega Clement Berthet. Čelná skupina sa začala trhať a zhruba 60 km pred cieľom išli dopredu O'Connor a Leemrize. Austrálčan bol prvý na Puerto del Viento i Puerto Martínez a postupne mu už prestával stačiť aj Leemrize.

Suverénny O'Connor stále zvyšoval svoj náskok na unikajúcich jazdcov i pelotón, ktorý za ním zaostával o viac než šesť minút. Dvadsaťosemročný cyklista tak po heroickom sóle vyzliekol z červeného dresu Primoža Rogliča a posunul sa do čela priebežného poradia pretekov. Doterajších šesť etáp malo šesť rôznych víťazov.