Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Som vyčerpaný, potrebujem pauzu. Vingegaard po náročnej Tour de France vynechá Vueltu

Vingegaard do Španielska nezamieri.
Vingegaard do Španielska nezamieri.Reuters
Jonas Vingegaard (27) nebude štartovať na pretekoch Vuelta a España. Jazdec tímu Visma-Lease a Bike sa tak vyjadril po tom, ako sa skončila slávna Tour de France, na ktorej obsadil druhé miesto za rivalom Tadejom Pogačarom (25).

Pogačar sa stal prvým cyklistom od roku 1998, ktorý dosiahol double na Giro d'Italia a Tour de France. V nedeľu získal svoj tretí titul z francúzskej "starej dámy", zdolal práve obhajcu prvenstva Vingegaarda.

Dán, ktorý vyhral posledné dve Tour, nastúpil na tohtoročné podujatie po trojmesačnej prestávke po viacerých vážnych zraneniach vrátane kolapsu pľúc a zlomeniny rebra. Tie utrpel pri havárii na aprílových pretekoch Okolo Baskicka. Po zraneniach to však nevyzeralo na obhajobu, pripísal si etapové víťazstvo.

"Myslím, že ešte nikdy som po Grand Tour nebol takýto unavený. Ak mám byť úprimný, som vyčerpaný. Samozrejme, že sa chcem vrátiť a opäť vyhrať. Mám pocit, že teraz si potrebujem trochu oddýchnuť," povedal Vingegaard pre Eurosport. 

"Bohužiaľ, na štarte Vuelta a España nebudem. Tento rok mám iné priority, ale určite sa tam v budúcnosti opäť objavím," uviedol smerom k ďalším pretekom a dodal:

"Bola to dosť dlhá cesta, pretože len pred tri a pol mesiacom som mal najhorší pád v kariére, pri ktorom som si zlomil takmer všetky kosti v pravej hornej časti tela a prepichol som si obe pľúca." 

Na Vuelte, ktorá sa začína 17. augusta, bude minuloročný titul obhajovať Vingegaardov tímový kolega Sepp Kuss. Američan sa vo Francúzsku nepredstavil, príčinou bol covid. Strieborný muž tohtoročnej Tour de France sa nepredstaví ani na olympiáde v Paríži.