Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrtú etapu Vuelty rozuzlil súboj na cieľovej čiare. Roglič je po triumfe novým lídrom

Roglič vyhral bitku o centimetre.
Roglič vyhral bitku o centimetre.OSCAR DEL POZO / AFP
Slovinský cyklista Primož Roglič (34) sa stal víťazom horskej 4. etapy Vuelty. Jazdec tímu Red Bull-Bora triumfoval na 170-kilometrovej trase z Plasencie na Pico Villuercas v cieľovom špurte pred Belgičanom Lennertom Van Eetveltom (23) a dostal sa na čelo celkového poradia. Tretí finišoval Portugalčan João Almeida (26).

Po portugalskom začiatku pretekov sa pelotón presunul na španielske cesty a musel sa vyrovnať s vysokými teplotami dosahujúcimi až 40 stupňov. V úvode etapy hýrili aktivitou najmä členovia Red Bullu na čele s favoritom Rogličom.

Ešte pred prvým stúpaním sa o únik pokúsila päťčlenná skupinka, v ktorej boli Armirail, Zana, Moniquet, Bizkarra a Castrillo. Pred stúpaním na predposledný kopec Puerto de Miravete si vypracovali vyše trojminútový náskok.

Po vrchárskej prémii zostali vpredu už iba Armirail a Castrillo, no svoj únik nedotiahli do úspešného konca. Necelých 5 km pred cieľom ich pelotón pohltil. Pred vrcholom cielového kopca to dlho vyzeralo na triumf Van Eetvelta z tímu Lotto, Roglič ho však na páske prešprintoval a pripísal si na konto 13. etapový vavrín na Vuelte.

Výsledky 4. etapy Vuelty (Plasencia-Pico Villuercas, 170 km):

1. Primož Roglič (Slovin./Red Bull - Bora-hansgrohe) 4:26:49 h

2. Lennert Van Eetvelt (Belg./Lotto Dstny)

3. Joao Almeida (Portug./SAE Team Emirates)

Celkové poradie po 4. etape:

1. Roglič 14:33:08 h

2. Almeida +8 s

3. Mas Nicolau +32