Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Aert po zranení kolena nakoniec predčasne ukončil sezónu. Potrebuje čas, znie z tímu

Nehoda ukončila van Aertovu sezónu.
Nehoda ukončila van Aertovu sezónu.Profimedia
Hlboká rana na kolene po páde na Vuelte už nepustí belgického cyklistu Wouta van Aerta do ďalších tohtoročných pretekov. Dvadsaťdeväťročný jazdec zostáva v nemocnici v Belgicku, kde dostáva antibiotiká a namiesto štartu na majstrovstvách Európy či sveta sa bude zotavovať. Jeho tím Visma-Lease poskytol nové informácie o van Aertovi, ktorý na tohtoročnej Vuelte vyhral tri etapy a viedol bodovaciu i vrchársku súťaž.

Van Aerta tento rok sužovala smola. Pre vážne zranenia, ktoré utrpel na marcových pretekoch Okolo Flámska, vynechal klasiku Paríž-Roubaix či Giro d'Italia. Na Vuelte sa vrátil do skvelej formy, ale v utorok mal ťažký pád a rozbil si koleno. Stredajšie stanovisko tímu pritom znelo pozitívne a nenaznačovalo prestávku až do konca sezóny. Tá sa nakoniec stala realitou.

"Dostáva intravenózne antibiotiká, aby sa minimalizovalo riziko infekcie. Potrebuje čas na zotavenie," uviedla stajňa na svojej webovej stránke.

Majstrovstvá Európy sa budú konať už budúci týždeň vo van Aertovom rodnom Limburgu, majstrovstvá sveta sa uskutočnia koncom mesiaca vo švajčiarskom Zürichu.