Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Aert si môže po predčasnom konci vydýchnuť, zranenie z Vuelty nie je vážne

Van Aert sa bude zotavovať v Belgicku.
Van Aert sa bude zotavovať v Belgicku.MIGUEL RIOPA / AFP
Zranenie belgického cyklistu Wouta van Aerta (29) z utorkovej nehody na Vuelte nie je vážne. Víťaz troch etáp tohto ročníka vyviazol s hlbokou tržnou ranou v kolene a vyšetrenie neodhalilo žiadne zlomeniny. Oznámil to jeho tím Visma-Lease na sieti X. Líder bodovacej súťaže a horskej klasifikácie utorkovú 16. etapu pre silné bolesti nedokončil.

Van Aert ako člen skupiny v úniku ťažko spadol na mokrej ceste pri zjazde z Collada Llomena približne 50 km pred cieľom etapy. Potom sa pokúsil vrátiť na náhradnom bicykli so silne krvácajúcim kolenom, ale po chvíli to vzdal a sanitka ho previezla do nemocnice.

"Poranenie si vyžaduje intenzívnu starostlivosť. Wout sa vráti do Belgicka a bude pokračovať v liečbe tam," uviedla stajňa.

Van Aerta tento rok sprevádza smola. Pre vážne zranenia z marcových pretekov Okolo Flámska prišiel o klasiky Paríž-Roubaix a tiež o Giro d'Italia. Zatiaľ nie je jasné, nakoľko je ohrozená jeho účasť na domácich majstrovstvách Európy alebo na svetovom šampionáte v Zürichu na konci septembra.