Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Yates vyhral 9. etapu Vuelty so značným náskokom, lídra O'Connora potešila tímová práca

Yates v nedeľu nemal konkurenciu.
Yates v nedeľu nemal konkurenciu.Jorge GUERRERO / AFP
Britský cyklista Adam Yates (32) z tímu UAE Team Emirates triumfoval v nedeľňajšej 9. etape Vuelty. Na horskej trati s celkovou dĺžkou 178,2 km z Motrilu do Grenady dosiahol svoje premiérové víťazstvo na týchto pretekoch. Pred druhým Richardom Carapazom (31) mal náskok 1:39 minúty. Na treťom mieste prišiel do cieľa Ben O'Connor (28), ktorý si udržal pozíciu priebežného lídra celkového poradia.

Yates sa od zvyšku štartového poľa odtrhol 58 km pred cieľom a odvtedy bol v úniku. Pre priebežného držiteľa červeného dresu O'Connora bolo dôležité, že z celkového náskoku výrazne nestratil.

"Som veľmi spokojný s tímovou prácou. Boli sme vpredu, keď sme to potrebovali. Každá sekunda sa počíta a dnes som nestratil čas, ale nakoniec som ukázal, čo dokážem, takže som hrdý," povedal austrálsky pretekár.

Cyklisti absolvovali v nedeľňajšej etape náročné stúpania v Andalúzii. Dvakrát museli zdolať strmý kopec Alto de Hazallanas aj tri stúpania prvej kategórie. Celkovo zdolali 4 486 výškových metrov. Po deviatej etape majú na programe prvý z dvoch dní voľna.

Po nich bude 79. ročník Vuelty pokračovať ďalšou horskou etapou s dĺžkou 160 km, ktorá povedie z Ponteareas do Baiony. Tohtoročná edícia vyvrcholí 8. septembra 22-kilometrovou časovkou Distrito Telefónica – Madrid.