Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chára neprestáva udivovať, v pretekoch Ironman si odkrútil solídnu premiéru

Chára si pripísal ďalší míľnik.
Chára si pripísal ďalší míľnik.Profimedia
Bývalý slovenský hokejista Zdeno Chára (47) zvládol po skončení kariéry ďalšiu veľkú športovú výzvu, keď úspešne absolvoval preteky v dlhom triatlone. Debut v Ironmanovi v nemeckom Rothe pozostávajúci z 3,9 km plávania, 180 km cyklistiky a maratónu dokončil niekdajší kapitán Bostonu v solídnom čase 10:20:53 hodín.

Maratónsku trať pritom víťaz Stanley Cupu z roku 2011 zabehol za 3:27 hodiny. To je o tri minúty rýchlejšie, ako pri aprílovom štarte v Bostonskom maratóne, kde svojím štartom podporil charitatívnu organizáciu pomáhajúcu ľuďom s postihnutím.

S 206 centimetrami najvyšší hráč v histórii NHL sa po predvlaňajšom ukončení úspešnej hokejovej kariéry vrhol na vytrvalecké výzvy. Za posledných 15 mesiacov absolvoval celkom 15 maratónov, zvládol polovičného Ironmana, trailový beh na 50 km a niekoľko cestných pretekov.

V NHL nastupoval Chára 24 sezón, v drese Bostonu strávil 14 rokov a tím viedol aj ako kapitán. Je tiež dvojnásobným vicemajstrom sveta a Slovensko reprezentoval na troch olympijských hrách. Už počas hokejovej kariéry sa nadchol pre cyklistiku. Dokonca pretekal s amatérmi v Česku a prešiel si aj časti horských etáp Tour de France.