Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea, PSG a Benfica postupujú do osemfinále LM, ďalšie sklamanie pre Juventus

Aktualizované
Nefalšovaná radosť hráčov londýnskeho klubu.
Nefalšovaná radosť hráčov londýnskeho klubu.Profimedia
Futbalisti FC Chelsea si zaistili postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Tešia sa aj hráči PSG a Benficy Lisabon. Kríza turínskeho Juventusu sa naopak stále viac prehlbuje.

skupina E

FC Red Bull Salzburg - Chelsea Londýn 1:2 (0:1)

Góly: 49. Adamu - 23. Kovačič, 64. Havertz

Kúzlo nového trénera Grahama Pottera stále trvá. Chelsea má po cennom víťazstve v E-skupine v tabuľke 10 bodov a môže sa tešiť na jarné boje v najprestížnejšej klubovej súťaži. Postup je o to sladší, že anglický klub mal po prvých dvoch zápasoch Ligy majstrov na konte len jeden bod.

Chelsea prevzala v zápase v Rakúsku od úvodu iniciatívu. Dlho sa jej nedarilo prekonať defenzívu Salzburgu, no v 23. min sa na hranici šestnástky odrazila lopta k Mateovi Kovačičovi a ten trafil presne. Londýnčania aj za stavu 1:0 pokračovali v tlaku, už o tri minúty mohol po rohovom kope zvýšiť Pierre-Emerick Aubameyang, no brankár Philipp Köhn ukázal svoje kvality.

Domáci gólman musel ukázať ďalší kvalitný zákrok aj o desať minút proti Kaiovi Havertzovi. Po zmene strán sa však domácim podarilo Londýnčanov zaskočiť a Chukwubuike Adama v 48. min využil rýchly protiútok. Hráči "The Blues" sa však nezlomili a dokázali opäť prevážiť misky váh na svoju stranu. Jorginho v 53. min ešte po rohovom kope neskóroval, keď Adamu odkopol loptu na bránkovej čiare, no v 64. min už Havertz uspel. Nemecký útočník trafil spoza šestnástky presne k žrdi.

Din. Záhreb - AC Miláno 0:4 (0:1)

Góly: 39. Gabbia, 49. Leao, 59. Giroud, 69. Ljubičič

Milánske AC sa po jednoznačnom víťazstve v Záhrebe ocitlo na postupovej 2. priečke tabuľky. O osemfinálovú účasť bude taliansky majster bojovať v poslednom zápase skupinovej fázy proti Salzburgu, ktorý má len o bod menej. AC stačí k postupu aj remíza.

Tabuľka skupiny E.
Tabuľka skupiny E.Flashscore

skupina H 

Benfica Lisabon - Juventus Turín 4:3 (3:1)

Góly: 35. a 50. R. Silva, 17. A. Silva, 28. Joan Mario (z 11 m) - 21. Kean, 77. Milik, 79. McKennie

Kľúčový súboj H-skupiny sa skončil gólovou prestrelkou, ktorá napokon dopadla úspešne pre Benficu. Dva góly dal Rafa Silva a po jeho druhom presnom zásahu v 51. min viedli Lisabončania už 4:1.

Hráči Juventusu sa však nevzdali a Arkadiusz Milik a Weston dvoma presnými zásahmi v priebehu troch minút znížili na rozdiel jediného gólu a postarali sa o drámu. V záverečnej desaťminútovke mali oba tímy po jednej veľkej príležitosti, no ani domáci Rafa Silva v 86. a ani hosťujúci Matias Soulé v 88. min sieť nerozvlnili.

Paríž St. Germain - Maccabi Haifa 7:2 (4:1)

Góly: 19. a 45. Messi, 32. a 64. Mbappe, 35. Neymar, 67. Goldberg (vlastný), 84. Soler - 38. a 50. Seck

Parížania nenechali nič na náhodu a na súboj s izraelským zástupcom v súťaži nastúpili v najsilnejšom zložení. Na sedemgólovej nádielke sa dvoma gólmi podieľali Lionel Messi i Kylian Mbappe, Neymar zaznamenal jeden presný zásah.

Tabuľka skupiny H.
Tabuľka skupiny H.Flashscore