Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Číslo 71 znamená pre Lillarda osobný i klubový rekord, bitka hviezd v Dallase

Lillard si ukradol večer pre seba.
Lillard si ukradol večer pre seba.Profimedia
Damian Lillard (32) sa stal ôsmym hráčom v histórii NBA, ktorý prekonal hranicu 70 bodov, keď ich zaznamenal 71 pri víťazstve Portlandu nad Houstonom 131:114. Americký basketbalista v zápase premenil 13 trojok, pripísal si aj šesť asistencií a rovnaký počet doskokov.

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 131:114

Pre Lillarda to bol 15. zápas v kariére, v ktorom zaznamenal viac ako 50 bodov, čo ho radí na šieste miesto v histórii. Jeho predchádzajúce klubové maximum bolo 61 bodov, teraz vylepšil aj rekord Portlandu. Tentoraz mal už v polčase na konte 41 bodov, a keď 44 sekúnd pred koncom odchádzal z ihriska, svietilo pri jeho mene 71 bodov.

Viac zaznamenali len David Thompson (73), Kobe Bryant (81) a Wilt Chamberlain (72, 73, 73, 78 a 100). Spomedzi hráčov, ktorí prekonali 70-bodovú hranicu, je Lillard prvým, ktorý odohral v dueli menej ako 40 minút.

Len deväťkrát v histórii sa stalo, že hráč dal v stretnutí viac ako 12 trojok, z toho trikrát v tomto februári. Dvakrát to bol Klay Thompson z Golden State, ktorému sa to podarilo v piatok proti Houstonu rovnako ako Lillardovi v nedeľu. Obrana Rockets nedokázala ubrániť hráčov na perimetri už druhýkrát po sebe a inkasovala viac ako 20 trojok. Lillard nezaváhal pri streľbe z diaľky a raz sa presadil takmer z polovice ihriska.

"Milujem tieto momenty, keď som v ofenzívnom režime a premieňam jednu strelu za druhou," povedal Lillard, ktorý nedávno ovládol súťaž trojkárov v Zápase hviezd. "Každý hráč miluje, keď sa dostane do laufu. Vďaka tomu mám pocit, že nech urobím čokoľvek, bude to fungovať," dodal.

Hneď po životnom zápase sa musel podrobiť dopingovému testu. "Je to pre mňa hrozné, pretože neznášam ihly. Mám síce tetovanie, ale odber krvi je niečo úplne iné. Omdlievam pri tom," prezradil.

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 104:101

Štrnásty triumf za sebou zaknihovalo Milwaukee Bucks, ktoré si poradilo s Phoenixom Suns. Domáci sa v tabuľke Východnej konferencie dotiahli na vedúci Boston oproti ktorému majú navyše zápas k dobru. Proti Suns ich potiahol Jrue Holiday s 33 bodmi a zastúpil Jannisa Antetokounmpa - Grék mal problémy so stehnom. Hosťom stále chýba Kevin Durant, ktorého trápi od začiatku roka koleno.

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 108:111

Los Angeles Lakers vyhrali na palubovke Dallasu Mavericks, pričom v druhej štvrtine zápasu prehrávali o 27 bodov. Hviezdneho LeBrona Jamesa prekonal v tíme hostí Anthony Davis s 30 bodmi a 15 doskokmi. Ťahúň domácich bol opäť Luka Dončič s 26 bodmi, pričom 14 zaznamenal v úvodnej štvrtine, jeho spoluhráč Kyrie Irving mal 21 bodov a 11 doskokov.

Chicago Bulls - Washington Wizards 102:82

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 129:127

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 109:104

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 115:124

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 118:93

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 134:124 pp