Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City s postupovým zakopnutím v Kodani, AC nestačilo na Chelsea

Aktualizované
Kľúčový moment na San Siro. Tomori stiahol Mounta a videl červenú kartu.
Kľúčový moment na San Siro. Tomori stiahol Mounta a videl červenú kartu.Profimedia
Dánsky majster privítal City v rámci 4. kola skupiny G Ligy majstrov. Domáci predviedli odhodlaný výkon, za ktorý boli odmenení ziskom bodu po bezgólovej remíze 0:0. Salzburg pokračuje bez prehry. AC nezvládlo domáci duel s Chelsea.

FC Kodaň - Manchester City 0:0 (0:0)

Tréner Guardiola nechal svoje dve ofenzívne esá Fodena či Haalanda iba na lavičke. Na domácej strane nefiguroval zranený Vavro, ktorého trápilo stehno. Už prvé dejstvo prinieslo množstvo vzruchu.

V jedenástej minúte prelomil pevný defenzívny val Kodane nádhernou strelou spoza šestnástky Rodri. Gól pre ruku neplatil. V 25. minúte malo City výhodu pokutového kopu. Brankár Grabara sa blysol proti Mahrezovi

O päť minút neskôr sfauloval Gómez prenikajúceho Haraldssona a po kontrele cez systém VAR videl červenú kartu. Po zmene strán si Kodaň na oslabený Manchester verila. Viackrát sa vydala do odvážneho útoku, ale gólmana Edersona jej hráči neprekonali.

Pre futbalistov Kodane to je druhý získaný bod v aktuálnej edícii Ligy majstrov. Nepotrebovali na ne ani jeden strelený gól. City si napriek remíze zaistilo účasť v jarnej vyraďovacej časti.

Štatistiky nerozhodného duelu.
Štatistiky nerozhodného duelu.Flashscore

Borussia Dortmund - Sevilla 1:1 (1:1)

Góly: 35. Bellingham - 18. Nianzou

Nemecký celok si víťazstvom mohol zabezpečiť jar v Lige majstrov. Sevilla, naopak, chcela pretrhnúť sériu bez trojbodového ťaženia. V utorok večer sa predstavili pod novým trénerom Jorgem Sampaolim.

Andalúzania začali aktívne a nechceli dopustiť podobný osud, ktorý ich postretol pred týždňom v Signal Iduna Parku (prehra 1:4). V 18. minúte rozohral štandardku Rakitič a centrom našiel hlavu Nianzoua, ktorý otvoril skóre stretnutia.

Krátko po polhodine hry Borussia vyrovnala. Ofenzívny ťahúň Bellingham rozohral akciu na Meuniera, ten ho vyzval pred bránou centrom sprava do zakončenia a bolo 1:1. 

Po zmene strán mal najbližšie ku gólu Lamela, ale loptu po rohovom kope nestihol doraziť do siete pred Kobelom. Až do záverečného hvizdu sa hral vyrovnaný súboj, ktorý víťaza nespoznal. Sevillu čaká v posledných dvoch kolách boj o tretiu priečku s FC Kodaň. 

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore

AC Miláno - Chelsea 0:2 (0:2)

Góly: 21. Jorginho (11 m), 34. Aubameyang

Milánčania mali v úmysle odplatiť Londýnčanom prehru z predchádzajúceho kola. Zo Stamford Bridge sa vrátili s prehrou 0:3. Ich nádeje sa ale prakticky rozplynuli už v 18. minúte. Tomori videl po faule na Mounta červenú kartu a Jorginho k tomu premenil pokutový kop. 

Chelsea mala výhodu o jedného muža v poli naviac, no zakrátko sa ku gólovej hlavičke dostal Giroud, ktorému nechýbalo veľa, aby vyrovnal. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo na opačnej strane Aubameyangovi

V 35. minúte ťažil Gabončan z peknej kombinácie Jorginha s Mountom, po ktorej nedal šancu Tatarusanuovi

V druhom polčase tempo opadlo. S naplnením hodiny hry mohol znížiť Dest, ale zblízka prestrelil. Chelsea kontrolovala zápas do záverečného hvizdu a dokráčala k trom bodom. Graham Potter pokračuje v pozitívnom ťažení na lavičke "The Blues". Odkedy nahradil Thomasa Tuchela, jeho mužstvo v štyroch dueloch neprehralo.

Pre milánske AC to je druhá prehra v skupine. Napriek tomu je skupina E vyrovnaná a sľubuje zaujímavý súboj až do konca.

Aj vinou červenej karty milánske AC nestačilo na Chelsea.
Aj vinou červenej karty milánske AC nestačilo na Chelsea.Flashscore

Dinamo Záhreb - Red Bull Salzburg 1:1 (1:1)

Góly: 40. Ljubičič - 12. Seiwald

Rakúšania pricestovali do Chorvátska získať tri body a zotrvať na prvom mieste skupiny E. Dinamo po dvoch prehrách potrebovalo na účasť v jarnej časti európskych súťažiach tri body alebo zaváhanie AC Milána. 

Salzburg vstúpil do stretnutia lepšie. V 12. minúte nechala defenzíva domácich príliš veľa priestoru Seiwaldovi, ktorý ho krížnou strelou zužitkoval na vedúci zásah.

O sedem minút neskôr futbalisti Záhrebu vyrovnali po rohovom kope. Presadil sa Mišič. Radosť mu prekazil útočný faul na hranici pokutového územia. Päť minút pred odchodom do kabín sa domáci presadili po druhý raz. Opäť po rohu. Tentoraz pálil z odrazenej lopty spoza šestnástky Ljubičič

Úvodné minúty druhého polčasu patrili domácim. V obrovských šanciach sa octili postupne Ademi, Špikič, ale gól nestrelili. Na opačnej strane pohrozil z priameho kopu tesne vedľa ľavej žrde Sučič

Ten istý hráč pálil pätnásť minút pred záverečným hvizdom zvnútra boxu do brvna. Bola to otvorená partia z jednej i druhej strany. Hosťujúci Kjaergaard to nebezpečne vyskúšal spoza šestnástky. V nadstavenom čase opečiatkoval brvno aj Bočkaj z Dinama. Salzburg si drží sériu neporaziteľnosti aj po štvrtom kole.

Tabuľka skupiny E.
Tabuľka skupiny E.Flashscore