Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City zdolalo Arsenal zásluhou Akého: Pravačkou som skóroval prvýkrát

Nathan Aké (vpravo) sa teší so spoluhráčom Jackom Grealishom po strelení gólu.
Nathan Aké (vpravo) sa teší so spoluhráčom Jackom Grealishom po strelení gólu. TASR
Futbalisti Arsenalu Londýn nezískajú v prebiehajúcej sezóne FA Cup. Líder Premier League prehral v osemfinále na ihrisku Manchestru City 0:1. O jediný gól duelu sa postaral v 64. min Nathan Aké (27).

Boj o prvý anglický titul po 19 rokoch berú "kanonieri" ako prioritu a aj preto zostali na lavičke od úvodu Martin Ødegaard či Gabriel Martinelli. Tréner Mikel Arteta však napriek tomu postavil zostavu, ktorej dôveroval.

"Sklamanie. Z hry sme mali vyťažiť viac. Kľúčové situácie sme nedokázali zrealizovať správne, vo veľkých dueloch práve takéto momenty urobia rozdiel," priznal kouč Arsenalu.

O víťazný zásah sa postaral netradičný zakončovateľ, holandský obranca Aké: "Zrejme prvýkrát v živote som skóroval mojou slabšou pravou nohou. Mimoriadne ma to potešilo," radoval sa po zápase.

Tréner "belasých" Pep Guardiola vykonal iba jednu zmenu oproti triumfu v predchádzajúcom stretnutí proti Wolverhamptonu (3:0). Duel mu ukázal, že City ešte môže zabojovať o majstrovský primát. "Bol to vyrovnaný boj proti veľmi náročnému súperovi. A my sme ho dokázali vyhrať," dodal španielsky tréner.

Prehľad zápasu Manchester City - Arsenal