Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Conte kritizuje kalendár zápasov po MS v Katare: Takýto program je šialený

Talian porovnal situáciu s ostatnými ligami.
Talian porovnal situáciu s ostatnými ligami.Profimedia
Manažér Tottenhamu Hotspur Antonio Conte (53) kritizuje rozpis zápasov anglických klubov, ktorý je na pláne po majstrovstvách sveta v Katare. Zápasy Ligového pohára sa totiž budú konať len niekoľko dní po finále šampionátu.

Majstrovstvá sveta vo futbale sa začínajú 20. novembra a skončia v nedeľu 18. decembra, zatiaľ čo štvrté kolo Ligového pohára je v Anglicku naplánované hneď na nasledujúci týždeň. Aby toho nebolo málo, tak Premier League bude pokračovať už 26. decembra.

V rozhovore pred nedeľňajším ligovým stretnutím proti Liverpoolu Conte povedal, že sa obáva o blaho hráčov.

"Vedeli sme, že je šialené zaradiť majstrovstvá sveta počas ligovej súťaže a Ligy majstrov. Takýto program je šialený," povedal Conte novinárom.

"Úprimne, v Anglicku je naozaj zvláštne, že začíname hrať tri dni po finále majstrovstiev sveta. Sme jediná krajina, ktorá to robí. Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Portugalsko a ďalší si dávajú čas, aby si oddýchli,“ porovnal situáciu s ostatnými krajinami a pokračoval:

"Považujem za šialené, že 21. decembra, tri dni od finále, ideme hrať zápas v Carabao Cupe. Po ďalších troch dňoch musíme hrať v Premier League."

Conte povedal, že riadiace orgány futbalu vytvorili nemožnú situáciu, keď sa domáce ligy a UEFA snažia vtesnať zápasy pred majstrovstvami sveta

"Veľakrát počúvam o blahu hráčov, ale je to len zdvorilý spôsob, ako ukázať, že sa o to naozaj zaujímate. Ak je rozpis takýto, tak oni sa o blaho hráčov skutočne nestarajú, ," uzavrel jednoznačne..