Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Daňo mieri do Švédska, Lausanne našlo náhrady za Gernáta s Pánikom

Aktualizované
Daňo sa teší po jednom zo svojich 29 gólov.
Daňo sa teší po jednom zo svojich 29 gólov.Profimedia
Slovenský útočník Marko Daňo (28) sa stal najlepším strelcom základnej časti českej Extraligy a od novej sezóny by mal nastupovať za popredný švédsky tím Frölunda.

V Třinci pôsobí od začiatku predošlého ročníka. Počas toho aktuálneho sa postaral o 29 gólov a pridal 22 asistencií. Kanadské bodovanie vyhral pred ním o jeden bod spoluhráč Martin Růžička. Daňo v minulosti hral v NHL za Columbus, Chicago, Winnipeg a Colorado, v Európe obliekal ešte dresy materského Trenčína a Slovana.

"Oceliari" majú mať záujem o trojicu slovenských hráčov. Po skončení pôsobení vo švajčiarskom Lausanne by mali do Extraligy zamieriť Martin Gernát a Richard Pánik, rovnako i obranca Patrik Koch z Vítkovíc.

V spomínanom Lausanne skončili aj fínsky brankár Eetu Laurikainen a kanadský útočník Andrew Calof, no klub už našiel "náhrady". Od nového ročníka bude za celok nastupovať skúsený švédsky bek Christian Djoos, víťaz Stanley Cupu s Washingtonom a fínsky center Antti Suomela, so 66 bodmi najproduktívnejší muž aktuálnej sezóny švédskej SHL, kde nastupuje za Oskarshamn.

Chicago podpísalo nováčikovskú zmluvu s forvardom Ryderom Rolstonom, ktorý je synom legendárneho Briana Rolstona. Mladíka pôvodne draftovalo v roku 2020 Colorado, no neskôr ho vymenilo k "jastrabom".

Aidan McDonough mal počas posledných dvoch sezón priemer viac ako bod na zápas v univerzitnej NCAA, takisto sa dohodol na kontrakte, ale s Vancouverom. Vďaka dobrým výkonom vo WHL si nováčikovský kontrakt na Floride vybojoval 18-ročný český obranca Marek Alscher.