Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič mieri za prvou zlatou medailou, set nepovolil ani Koepferovi v osemfinále

Djokovič v Paríži naďalej bojuje o cenné kovy.
Djokovič v Paríži naďalej bojuje o cenné kovy.AFP
Novak Djokovič (37) má možno poslednú šancu získať svoju prvú zlatú medailu na olympijských hrách v Paríži. Jeden z najväčších favoritov a nasadená jednotka nestratil set ani v treťom zápase na turnaji, keď v osemfinále zdolal vzdorujúceho Dominika Koepfera (30). Vo štvrťfinále ho čaká repríza finále French Open 2021 so Stefanosom Tsitsipasom (25).

Djokovič - Koepfer 7:5, 6:3

Djokovič dominoval v úvodných dvoch kolách olympijského turnaja proti deblovému špecialistovi Matthewovi Ebdenovi a svojmu najväčšiemu rivalovi Rafaelovi Nadalovi, s ktorým odohral svoj 60. vzájomný duel. Outsider Dominik Köpfer však srbského favorita nečakane a poriadne preveril.

Nemecký tenista vstúpil do zápasu veľmi sebavedomo a aj z veľmi ťažkých pozícií triafal agresívne víťazné údery. Djokovič v úvodnom dejstve nepotvrdil brejk, čo jeho súpera ešte viac povzbudilo. Majiteľ 24 grandslamových trofejí si tak musel počkať na Koepferov slabší gem, ktorý prišiel v poslednej hre prvého setu.

Po prehratom úvodnom sete už Koepfer nebol taký nebezpečný. Djokovič si suverénne bránil vlastné podanie a hneď na začiatku utiekol na 3:0. Náskok brejku si postrážil až do konca zápasu.

Rodák z Belehradu je štatisticky najúspešnejším hráčom všetkých čias a do zbierky všetkých možných triumfov mu chýba už len zlatá olympijská medaila. Sám niekoľkokrát vyhlásil, že tohtoročný súboj pod piatimi kruhmi je jeho najväčším cieľom v aktuálnom roku.

Djokovič určite nie je zvyknutý na to, že by v aktuálnej sezóne koncom júla nemal na konte ani jeden triumf. Svoju prvú tohtoročnú finálovú účasť dosiahol len nedávno vo Wimbledone, kde hral približne mesiac po tom, ako podstúpil operáciu menisku v pravom kolene. Pre toto zranenie musel odstúpiť pred štvrťfinálovým zápasom na French Open, kde obhajoval titul a bojoval o udržanie sa na poste svetovej jednotky.

Na olympijských hrách štartuje piatykrát v kariére. V boji o medailu chýbal len v Riu de Janeiro 2016, kde vypadol v prvom kole s Juanom Martínom del Potrom. Jeho maximom je bronz z Pekingu 2008. Je prvým mužom v olympijskej histórii, ktorý sa štyrikrát dostal do štvrťfinále, a najstarším štvrťfinalistom od roku 1988.

Ďalšou prekážkou pre srbského rekordéra bude Stefanos Tsitsipas. Pôjde o reprízu finále French Open 2021, ktoré Djokovič vyhral zo stavu 0:2 na sety. V súbojoch s gréckou jednotkou dominuje pomerom 11:2, pričom vyhral posledných 10 duelov.

Výsledky mužskej dvojhry na olympijských hrách v Paríži