Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič nedal domácej nádeji šancu, Paul zariadil americké štvrťfinále

Srbský tenista mieri za svojím cieľom.
Srbský tenista mieri za svojím cieľom.Profimedia
Novak Djokovič (35) si v pondelok poradil s miestnou nádejou Alexom de Minaurom (23) a postúpil do štvrťfinále Australian Open. Prienik medzi najlepšiu osmičku si vybojoval aj Tommy Paul (25).

Alex De Minaur - Novak Djokovič 2:6, 1:6, 2:6

Srb mieri za svojím desiatym prvenstvom na austrálskom grandslamovom turnaji. Djokovič krátko po úvode stretnutia brejkol súpera a viedol 4:2. Následne si udržal svoje podanie, súperovi vzal ďalší servis a uchmatol si prvé dejstvo. Druhý set získal ešte väčším rozdielom a v tom záverečnom zopakoval rezultát z úvodnej časti.

Tridsaťpäťročný Srb, ktorý v Melbourne Parku neprehral od štvrtého kola v roku 2018, nedal v Aréne Roda Lavera De Minaurovi ani štipku šance. Duel zvládol aj s nie úplne stopercentným stehenným svalom, dominoval nad svojím súperom bleskovými údermi na oboch stranách kurtu a pripravil sa na piateho nasadeného Andreja Rubľova.

"Nemôžem povedať, že ma mrzí, že ste nesledovali dlhší zápas. Tenis je rýchly, dynamický šport, takže veci sa menia v priebehu niekoľkých okamihov, ale podarilo sa mi odohrať svoj najlepší zápas v tomto roku," povedal Djokovič fanúšikom.

Takisto uviedol, že prvýkrát na turnaji nemal problémy so šľachou: "Bral som veľa protizápalových tabletiek, aby som zamaskoval bolesť. Nechcem to príliš rozoberať, ale dnes to bol najlepší deň na turnaji."

Roberto Bautista-Agut - Tommy Paul 2:6, 6:4, 2:6, 5:7

Cestu do amerického štvrťfinále si vydláždil Tommy Paul. Dôležitým okamihom bol záver prvého setu, keď dokázal odvrátiť šesť brejkbalov súpera, aby následne premenil hneď prvý setbal. V druhom dejstve však Američan dvakrát stratil svoj servis a španielsky protivník vyrovnal stav na 1:1.

Tretia časť mala totožný rezultát ako prvá a meranie síl smerovalo do svojej ďalšej kapitoly, ktorá bola najvyrovnanejšou počas celého súboja. Hráč z 35. priečky svetového rebríčka si ale pripravil ideálnu koncovku, využil druhý mečbal a stretne sa s krajanom Sheltonom.