Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič postupuje bez boja, Jamrichová do osemfinále, Pohánková dohrávku nezvládla

Jamrichová je už v osemfinále Wimbledonu.
Jamrichová je už v osemfinále Wimbledonu.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 10. júla?

21:30 - Jamrichová s Koikeovou sa postavia proti páru z Kazachstanu, keď v osemfinále vyzvú Arystanbekovú so Žijenbajevou, ktoré si poradili s McNeilovou a ďalšou Slovenkou Pohánkovou 2:0 na sety (7:6, 7:6).

21:20 - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová pokračuje so svojou deblovou partnerkou Koikeovou na Wimbledone. V šestnásťfinále si slovensko-japonský pár poradil s britskou dvojicou Johnsonová/Korpanecová Daviesová 6:0, 6:1. 

19:50 - Lorenzo Musetti zdolal aj svojho piateho súpera vo Wimbledone napriek tomu, že tretíkrát prehral úvodný set a druhýkrát musel ísť do päťsetovej bitky. Pri debute vo štvrťfinále grandslamového turnaja zdolal Američana Taylora Fritza 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1 a skompletizoval kvarteto semifinalistov. O postup do finále sa taliansky mladík stretne so sedemnásobným šampiónom Novakom Djokovičom, ktorý postúpil bez boja cez Alexa de Minaura.

17:55 - Svetová desiatka Grigor Dimitrov, ktorý musel skrečovať osemfinále Wimbledonu proti Daniilovi Medvedevovi, absolvoval vyšetrenie zranenej ľavej nohy. Tridsaťtriročný Bulhar si pre natrhnutý stehenný sval musí od tenisu na istý čas oddýchnuť a nie je isté, či bude o dva týždne fit na olympijský turnaj.

16:55 - Slovensko má už iba jednu zástupkyňu v dvojhre junioriek na Wimbledone. Cez 2. kolo neprešla 15-ročná Mia Pohánková, ktorá podľahla o dva roky staršej Američanke Flore Johnsonovej 5:7, 2:6. Duel sa začal hrať ešte v utorok, pre dážď bol za stavu 5:6 a 0:40 pri podaní Slovenky presunutý na stredu.

16:31 - Na antukovom challengeri v nemeckom Braunschweigu sa nedarilo Lukášovi Kleinovi. Po tom, čo v súboji krajanov vyradil Jozefa Kovalíka, nestačil rodák zo Spišskej Novej Vsi na jednotku turnaja Španiela Roberta Carballesa Baenu. Podľahol mu v dvoch setoch 2:6, 4:6.

15:47 - Barbora Krejčíková pri wimbledonskej štvrťfinálovej premiére zdolala v súboji bývalých víťaziek French Open Lotyšku Jelenu Ostapenkovú 6:4, 7:6 a druhýkrát v kariére postúpila do semifinále grandslamového turnaja. V boji o finále vyzve minuloročnú šampiónku Jelenu Rybakinovú z Kazachstanu. Čítajte viac.

15:37 - Kazaška Jelena Rybakinová si na druhom grandslame v rade poradila s Elinou Svitolinovou. Vo Wimbledone zdolala Ukrajinku 6:3, 6:2 a tretíkrát v kariére postúpila do semifinále grandslamového turnaja. Minuloročnú šampiónku čaká víťazka súboja medzi Barborou Krejčíkovou a Jelenou Ostapenkovou. Čítajte viac.

15:12 - Anna Karolína Schmiedlová vypadla v osemfinále antukového podujatia WTA 125k vo švédskom Bastade. Nasadená štvorka podujatia bola favoritkou proti Ukrajine Katarine Zavackej, ale rozdiel 123 miest v rebríčku veľa neznamenal (74. vs. 197. priečka). Slovenka síce vyhrala prvý set po 74 minútach, ale nakoniec po dvoch hodinách a 33 minútach sa z turnaja porúčala po výsledku 7:5, 2:6, 3:6.

15:10 - Slovenka Renáta Jamrichová zvládla v All England Clube v rámci dvojhry aj prekážku číslo dva. Talianku Noemi Basilettiovú zdolala v druhom kole Wimbledonu junioriek v ďalšom daždi prerušovanom dueli 6:2, 6:1. Čítajte viac.

13:35 - Odstúpenie Alexa de Minaura poslalo Novaka Djokoviča do jeho 13. semifinále Wimbledonu, čím vyrovnal rekord Rogera Federera. So Švajčiarom môže tento rok vyrovnať krok aj v počte triumfov (8).

13:25 - Sedemnásobný šampión Novak Djokovič sa v stredu dostal do semifinále Wimbledonu bez boja, keď Alex de Minaur odstúpil pre zranenie. Deviaty nasadený Austrálčan si pri víťazstve vo štvrtom kole nad Arthurom Filsom zranil bedrový kĺb. "Som zdrvený, že musím odstúpiť," reagoval.

13:00 - Nemec Alexander Zverev sa môže pripravovať na obhajobu zlata na olympijských hrách v Paríži. Stredajšie podrobné vyšetrenie v Monaku nepotvrdilo, že by jeho zranenie kolena z Wimbledonu bolo vážnejšie, ako sa pôvodne predpokladalo. Svetová štvorka dokonca plánuje v rámci prípravy odohrať budúci týždeň domáci turnaj v Hamburgu. Pre agentúru SID to povedal hráčov brat Mischa, ktorý je zároveň jeho manažérom.

12:00 - Utorok tenistom na Wimbledone z pohľadu počasia a dažďa neprial, zápasy 2. kola nedohrali ani Slovenky v juniorskej súťaži. Od 14:30 v nich budú pokračovať Renáta Jamrichová proti Talianke Noemi Basilettiovej za stavu 6:2, 2:0 a Mia Pohánková, ktorá prehráva pri svojom servise 5:6 a 0:40 proti Britke Flore Johnsonovej.

09:30 - Keď si Jannik Sinner v utorkovom štvrťfinále proti Daniilovi Medvedevovi vynútil piaty set, začal sa na tohtoročnom Wimbledone 36. päťsetový duel. Stanovený tak bol nový rekord všetkých grandslamových podujatí v open ére. Doteraz rekord držali podujatia US Open 1983 a Australian Open 2024, na ktorých sa odohralo 35 päťsetových bitiek.