Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič sa odhlásil z Paríža. Derby v Trnave ovládol Pokorný, víťazstvo Schmiedlovej

Flashscore
Schmiedlová si poradila s portugalskou oponentkou.
Schmiedlová si poradila s portugalskou oponentkou.Profimedia / ČTK / AP / Matt Rourke
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 23. októbra?

23:00 - Matteo Berrettini po trojhodinovej bitke vo Viedni zdolal finalistu z roku 2021 Francesa Tiafoea 6:3, 6:7, 6:3 a prvýkrát od júlového triumfu v Kitzbüheli vyhral na turnaji ATP dva zápasy za sebou.

22:04 - Najvyššie nasadený Rus Andrej Rubľov sa dostal v Bazileji už do štvrťfinále, keď zdolal Alejandra Tabila z Čile 7:6 (3), 6:1. Medzi najlepšiu osmičku sa prebojoval aj Belgičan David Goffin, ktorý vyradil turnajovú päťku Uga Humberta z Francúzska po trojsetovom boji 3:6, 6:1, 7:6 (7).

20:47 - Srbský tenista Novak Djokovič sa odhlásil z parížskeho turnaja Masters. Na podujatí získal sedem zo svojich 40 titulov na okruhu ATP Masters 1000. Tridsaťsedemročný Djokovič neoznámil dôvod svojho rozhodnutia.

20:22 - Stan Wawrinka zdolal v 1. kole obľúbeného halového turnaja v Bazileji v zápase veteránov Francúza Adriana Mannarina 6:3, 3:6, 7:5 a stal sa najstarším víťazom zápasu na švajčiarskej päťstovke. O štvrťfinále sa 39-ročný Švajčiar stretne s Američanom Benom Sheltonom.

19:32 - Alexander Zverev zdolal na turnaji vo Viedni Američana Marcosa Girona 6:2, 7:5, keď po svojom podaní stratil len štyri loptičky, a svoj štvrtý štart na halovom podujatí v rakúskej metropole premenil minimálne vo štvrťfinále.

19:25 - Na turnaji ATP vo Viedni sa vedľa seba predstavili Lukáš Klein a Jozef Kovalík, v súboji štvorhry porazili v osemfinále uruguajsko-americký pár Behar - Galloway 7:6, 6:2.

19:14 - Martina Okáľová sa skončila na stovke v americkom meste Tyler. Domácej Clervie Ngounoueovej podľahla 6:2, 3:6, 3:6.

18:02 - Brandon Nakashima na halovom súboji ATP 500 vo Viedni porazil dvakrát 6:4 štvrtého nasadeného krajana Tommyho Paula a vedenie vo vzájomnej bilancii zvýšil na 4:1. Paulovi sa vinou porážky výrazne vzdialila nádej prvýkrát sa kvalifikovať na Turnaj majstrov.

17:57 - Roberto Bautista-Agut v nedeľu v Antverpách ukončil po finálovej výhre nad Jiřím Lehečkom viac ako dvojročné čakanie na trofej a tri dni po tom oslavuje prvý skalp hráča z TOP 10 od vlaňajšieho júna. V hale v Bazileji 36-ročný Španiel zdolal 6:3, 3:6, 6:3 Caspera Ruuda, ktorý prehral piaty zo šiestich posledných duelov a v pondelok môže prísť o postupovú pozíciu v boji o Turnaj majstrov.

17:52 - Viktória Hrunčáková sa v kanadskom meste Saguenay predstaví aj v druhom kole. V úvode podujatia si za hodinu a 46 minút poradila pomerom 6:4 a 7:6 s Američankou Jamie Loebovou.

16:55 - Félix Auger-Aliassime na turnaji ATP 500 v Bazileji vyhral aj 11. zápas a úspešne odštartoval útok na tretí triumf počas troch rokov, keď Argentínčana Sebastiána Báeza porazil 7:5, 6:1. V druhom kole ôsmy nasadený Kanaďan narazí na francúzskeho mladíka Giovanniho Mpetshiho Perricarda.

16:35 - Jiří Lehečka tri dni po porážke vo finále v Antverpách utrpel nečakaný debakel v prvom kole halového podniku ATP 500 v Bazileji. Český tenista prekvapivo prehral 2:6, 2:6 s antukovým špecialistom Pedrom Martínezom zo Španielska a prvýkrát po augustovom návrate po zranení chrbta nezvládol vstup do turnaja.

15:45 - Nižšie spomínaný Grigor Dimitrov porazil deblového partnera svojho nasledujúceho súpera. Duel s Tomášom Macháčom na podujatí ATP 500 vo Viedni si totiž zabezpečil po tom, ako zdolal 6:4, 7:5 čínskeho protivníka, ktorým bol Čang Č’-čen.

Zostrih zápasu Dimitrov - Čang Č’-čen.
Flashscore

15:39 - Tomáš Macháč po krátkej chorobe zvládol vstup do turnaja ATP 500 vo Viedni. Český tenista si poradil 7:6, 6:1 s Maďarom Fabiánom Marozsánom a znovu potvrdil svoju skvelú formu. O postup do štvrťfinále sa pobije so svetovou deviatkou Grigorom Dimitrovom.

Zostrih zápasu Macháč - Marozsán.
Flashscore

15:25 - Olga Danilovičová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 v čínskom Kuang-čou. V druhom kole vyradila štvrtú najvyššie nasadenú Diane Parryovú hladko 6:1, 6:0. Medzi najlepšiu osmičku sa dostala aj Lucia Bronzettiová, ktorá zvíťazila proti Jaqueline Cristianovej 7:6 (5), 6:4. Na turnaji pokračuje aj domáca Wang Si-jü, zdolala krajanku Wej S'-ťia. Nad premožiteľkou Rebeccy Šramkovej uspela po trojsetovom boji 3:6, 6:0, 7:5.

14:44 - Slovak Open hlási parádny úlovok, na turnaji sa predstaví trojnásobný grandslamový šampión 

14:30 - Na turnaji v Trnave sa počas stredy do druhého kola dostali traja domáci tenisti. Slovenskú vlajku pozdvihol Miloš Karol, ktorý zdolal Američana Charlesa Brooma 4:6, 6:3 a 6:7. Jednoduchšiu prácu mal Michal Krajčí, s Ukrajincom Vitaliim Hnidecom si poradil 6:2 a 6:0. S podujatím sa lúči Tomáš Lánik, keďže po výsledku 4:6 a 2:6 stroskotal hneď na prvej prekážke Rémym Bertolovi. Bitku Slovákov Andreja Martina a Lukáša Pokorného vyhral druhý menovaný 4:6, 5:7. Martina ešte čaká zápas štvorhry.

13:25 -  Španielske Les Franqueses del Valles hlási postup Anny Karolíny Schmiedlovej. Slovenka si v prvom kole poradila portugalskou prekážkou v podobe Franciscy Jorgeovej, ktorú za hodinu a pol zdolala 6:1 a 6:3.

10:28 - Sajaka Išiiová na domácej pôde v Tokiu po úspešne absolvovanej kvalifikácii pokračuje v úspešnej premiére v hlavnej súťaži turnaja WTA. Devätnásťročná Japonka z tretej svetovej stovky v druhom kole zdolala 4:6, 6:2, 6:3 Zeypek Sönmezovú z Turecka a postúpila do štvrťfinále.

09:42 - Martina Okáľová sa predstaví na stovke v americkom meste Tyler. Prvou prekážkou slovenskej hráčky bude domáca protivníčka Clervie Ngounoueová.

09:28 - Anna Karolína Schmiedlová odštartuje svoju cestu na podujatí v Les Franqueses del Valles. Na španielskom harde sa postaví proti portugalskej tenistke Francisce Jorgeovej.

09:10 - Okrem Trnavy budú Slováci v zápasovom dianí aj vo Viedni. Na tamojšom turnaji ATP sa vedľa seba predstavia Lukáš Klein a Jozef Kovalík, v súboji štvorhry vyzvú uruguajsko-americký pár Behar - Galloway.

09:00 - Streda na challengeri v Trnave ponúkne viacnásobnú slovenskú akciu. Ťahákom bude duel Andrej Martin - Lukáš Pokorný. Počas dňa sa predvedú a o postup zabojujú aj Miloš Karol, Michal Krajčí a Tomáš Lánik. 

08:40 - Viktória Hrunčáková zabojuje na kanadskom harde o postup do druhého kola. V meste Saguenay sa predstaví v súboji s Američankou Jamie Loebovou.

08:19 - Diana Šnajderová vo svojom úvodnom zápase na päťstovke v Tokiu zdolala 6:2, 6:2 Viktoriju Tomovovú. Ruská tenistka, ktorá tento rok prežíva svoju najlepšiu sezónu, si o semifinále zahrá s víťazkou duelu medzi kvalifikantkami Sajakou Išijovou a Zeynep Sonmezovou.

07:37 - Emma Raducanuová na sociálnych sieťach uviedla, že sa budúci týždeň nezúčastní turnaja WTA 250 v Hong Kongu. "Moja noha robí pokroky, ale potrebujem trochu viac času, kým budem fit," komentovala zranenie, pre ktoré vzdala duel pred mesiacom v Soule. Bývalá víťazka US Open má tento rok ešte v pláne reprezentáciu v Billie Jean King Cupe.

07:15 - Bývalá finalistka US Open Leylah Fernandezová postúpila v Tokiu medzi osmičku najlepších po dvoch trojsetových bitkách. Kanaďanka zdolala Francúzku Varvaru Grachevovú 6:0, 3:6, 7:5 a stala sa prvou štvrťfinalistkou. O semifinále si zahrá s nasadenou jednotkou Čeng Čchin-wen alebo domácou Mojukou Učidžimaovou.