Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič zvládol ďalšiu grandslamovú prekážku. Mihalíková aj Kovalík s víťazstvami

Mihalíková odštartovala grandslamovú štvorhru úspešne.
Mihalíková odštartovala grandslamovú štvorhru úspešne.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 4. júla?

22:27 - Uspel takisto štvrtý nasadený Alexander Zverev, Nemec zvládol súboj s Američanom Marcosom Gironom 6:2, 6:1, 6:4.

22:12 - Do 3. kola Wimbledonu sa prvýkrát na Grand Slame prebojoval Giovanni Mpetshi Perricard, triumfoval nad Japoncom Jošihitom Nišiokom 6:4, 6:1, 6:2. Jeho súperom bude Fín Emil Ruusuvuori, ktorý zdolal jedenásteho nasadeného Gréka Stefanosa Tsitsipasa 7:6 (6), 7:6 (10), 3:6, 6:3.

21:46 - Andy Murray si užil rozlúčku s Wimbledonom, kde pravdepodobne štartoval naposledy v kariére. Tridsaťsedemročný Brit odohral na centrálnom dvorci v All England Clube svoj posledný zápas vo štvorhre mužov, v prvom kole pred očami mnohých tenisových legiend prehral spolu s bratom Jamiem Murraym s Austrálčanom Rinkim Hidžikatom a Johnom Peersom 6:7, 3:6. Bývalá svetová jednotka, olympijský víťaz a šampión troch grandslamov sa na tohtoročnom turnaji predstaví v mixe s Emmou Raducanuovou.

20:38 - Úlohu favoritky potvrdila na Grand Slame aj štvrtá nasadená Kazaška Jelena Rybakinová. Šampiónka z roku 2022 si poradila s Nemkou Laurou Siegemundovou 6:3, 3:6, 6:3. Viac v článku.

19:47 - Poľská tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Svetová i nasadená jednotka zdolala Chorvátku Petru Martičovú 6:4, 6:3. Jej ďalšou súperkou na tráve All England Clubu bude Julia Putincevová z Kazachstanu.

19:42 - Taylor Fritz zdolal Francúza Arthura Rinderknechta v napínavom dueli 6:3, 6:4, 3:6, 6:4 a len tretíkrát z ôsmich štartov na tráve v All England Clube sa prebojoval do tretieho kola. V ďalšom zápase čaká amerického štvrťfinalistu z roku 2022 čilský tenista Alejandro Tabilo.

19:34 - Holger Rune zdolal na Wimbledone Brazílčana Thiaga Seybotha 3:6, 6:3, 6:2, 6:2 napriek prehratému úvodnému setu a urobil druhý zo štyroch krokov na ceste za obhajobou vlaňajšieho štvrťfinále.

18:44 - Elina Svitolinová zdolala Nemku Jule Niemeirovú 6:3, 6:4 a len štvrtýkrát sa na Wimbledone dostala cez druhé kolo. Ukrajinská semifinalistka z rokov 2019 a 2023 vyzve v boji o osemfinále finalistku posledných dvoch ročníkov Ons Džabúrovú.

18:28 - Svetová jedenástka Danielle Collinsová, ktorá po sezóne ukončí kariéru, zdolala na svojom poslednom Wimbledone Maďarku Dalmu Galfiovú 6:3, 6:4, čím vyrovnala svoj najlepší výsledok v All England Clube z roku 2019 a postúpila do 3. kola. 

17:42- Novak Djokovič v tohtoročnom ročníku Wimbledonu ďalej útočí na ôsmy triumf v tomto dejisku, ktorým by vyrovnal rekordéra Rogera Federera. Majiteľ rekordných 24 grandslamových trofejí v druhom kole prekvapivo stratil set, ale nakoniec si s domácim outsiderom Jacobom Fearnleym štartujúcim na divokú kartu poradil 6:3, 6:4, 5:7, 7:5. O účasť v druhom týždni sa pobijem s Tomásom Martínom Etcheverrym alebo Alexeiom Popyrinom. Viac v článku.

17:37 - Ons Džabúrová si v druhom kole Wimbledonu poradila 6:1, 7:5 s kvalifikantkou Robin Montgomeryovou a stále môže pomýšľať na tretie finále v rade v All England Clube. Ďalšou súperkou nasadenej desiatky bude Jule Niemeierová alebo Elina Svitolinová.

17:13 - Tomáš Macháč predviedol v prvom kole Wimbledonu senzačný obrat z 0:2 na sety a tiež manka 0:5 v rozhodujúcom dejstve, ale ďalšiu otočku po prehraných úvodných dvoch setoch nezvládol. Posledný český zástupca v dvojhre mužov nestačil v druhom kole 2:6, 4:6, 7:5, 3:6 na minuloročného štvrťfinalistu Romana Safiullina. Rus si o osemfinále zahrá s Arthurom Filsom.

17:07 - Grigor Dimitrov mal v druhom kole Wimbledonu nečakané problémy, narobil mu ich neskúsený mladík Šang Ťün-čcheng. Desiaty hráč sveta ešte len druhýkrát v kariére otočil stav 0:2 na sety, Číňana zdolal po dlhom boji 5:7, 6:7, 6:4, 6:2, 6:4 a v treťom kole si zmeria sily s Gaëlom Monfilsom.

16:48 - Jessica Pegulová prekvapivo končí na Wimbledone už v druhom kole a neobháji minuloročné štvrťfinále. Svetová päťka odvrátila v druhom sete mečbal, ale s Wang Sin-jü nakoniec prehrala 4:6, 7:6, 1:6. Číňanka, ktorá si na siedmy pokus pripísala premiérový skalp hráčky z TOP 10, bude o osemfinále bojovať s Katie Boulterovou alebo Harriet Dartovou.

16:31 - Dvakrát prerušený duel dotiahol Jozef Kovalík do víťazného konca. Slovenský tenista si v nemeckom Karlsruhe poradil s domácim hráčom Liamom Gavrielidesom 5:7, 3:6 a 4:6. Teraz ho čaká ďalší Nemec, hráč z 202. miesta rebríčka ATP Rudolf Molleker.

16:20 - Gaël Monfils nastupoval na dohrávku súboja veteránov so Stanom Wawrinkom za stavu 5:5 v treťom sete a žiadne komplikácie nepripustil. Tridsaťsedemročný Francúz zdolal o dva roky staršieho Švajčiara 7:6, 6:4, 7:6 a prvýkrát po šiestich rokoch postúpil do tretieho kola Wimbledonu.

15:40 - Hubert Hurkacz, ktorý bol jedným z čiernych koní tohtoročného Wimbledonu, si počas súboja s Arthurom Filsom poranil koleno. Krívajúci Poliak síce ešte skúsil hrať, no v druhom kole za stavu 6:7, 4:6, 6:2, 6:6 musel duel skrečovať. 

14:18 - Barbora Krejčíková zvládla po viac ako trojhodinovej bitke s Veronikou Kudermetovovou aj ďalší tesný zápas vo Wimbledone. Kvalifikantku Katie Volynetsovú zdolala v dvoch tajbrejkoch a zaznamenala svoju iba deviatu tohtoročnú výhru a zároveň tretiu víťaznú sériu v prebiehajúcej sezóne. O postup do osemfinále, ktoré je v All England Clube jej maximom, zabojuje proti Jessice Bouzasovej

14:07 - Alex De Minaur smeruje do tretieho kola Wimbledonu. Austrálčan si v ďalšej fáze Grand Slamu zahrá po triumfe 6:2, 6:2 a 7:5 nad španielskym protivníkom Jaumem Munarom.

13:53 - Tereza Mihalíková spolu s domácou Britkou Oliviou Nichollsovou postúpili do 2. kola štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole prekvapujúco zdolali šiesty nasadený holandsko-brazílsky pár Demi Schuursová, Luisa Stefaniová 6:4, 6:0. V ďalšom fáze sa stretnú s víťazkami duelu medzi poľsko-americkým duom Magda Linettová, Peyton Stearnsová a rumunskou dvojicou Ana Bogdanová, Jaqueline Adina Cristianová.

13:46 - Kateřina Siniaková skončila na Wimbledone rovnako ako vlani v druhom kole, tentoraz po prehre 0:6, 6:4, 2:6 s Juliou Putincevovou, ktorá vyhrala aj svoj siedmy tohtoročný zápas na tráve.

13:25 - Po Karolíne Muchovej nenašla recept na Paulu Badosovú ani Brenda Fruhvirtová a na Wimbledone skončila v druhom kole po prehre 4:6, 2:6. O vyrovnanie svojho maxima v All England Clube bude Španielka hrať s rozbehnutou Dariou Kasatkinovou, ktorá zmietla Juriko Mijazakiovú dvomi kanármi.

12:55 - Daria Kasatkinová vyhrala na tráve už siedmy zápas v rade a v druhom kole Wimbledonu potvrdila výbornú formu. Šampiónka z Eastbourne deklasovala domácu držiteľku divokej karty Yuriko Miyazakiovú dvakrát 6:0 za 51 minút a v troch setoch po sebe nestratila ani gem. 

12:40 - Duel Jozefa Kovalíka v nemeckom Karlsruhe bol prerušený aj vo štvrtok. Slovenský reprezentant vedie nad Nemcom Gavrielidesom 5:7, 6:3 a 3:1.

10:39 - V mužskej časti trávnatého Grand Slamu zasiahne z TOP 10 do akcie až polovica hráčov - Hurkacz, De Minaur, Dimitrov, Djokovič a Zverev. Zo ženskej elitnej desiatky sa na wimbledonských kurtoch predstavia Pegulová, Džabúrová, Rybakinová a Swiateková.

10:28 - Rovnako ako Kovalík, tak ani Tereza Mihalíková sa nedočkala stredajšieho deblového predstavenia. S britskou spoluhráčkou Oliviou Nichollsovou odštartujú svoju cestu na Wimbledone súbojom s holandsko-brazílskym duom Schuursová - Stefaniová.

10:19 - Britský pár snov. Raducanuová sa teší na štvorhru s Murraym: Naskytne sa to raz za život.

10:07 - Zo svojho stredajšieho programu dvoch zápasov stihol Jozef Kovalík odohrať iba štyri gemy dvojhry s Nemcom Gavrielidesom, po 17 minútach sa ich duel prerušil a dohrávať ho budú vo štvrtok. Slováka potom čaká aj štvohra po boku Igora Zelenaya, s ktorým budú čeliť českej dvojici Bernát - Jebavý.

09:49 - Wimbledonský návrat mal rýchly koniec. Čas vyplním prípravou na olympiádu, hlási Osaková.