Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokoviča stále trápi zranenie, zdolal Dimitrova a postúpil do osemfinále

Novak Djokovič nestratil proti Dimitrovovi ani set.
Novak Djokovič nestratil proti Dimitrovovi ani set.TASR
Novak Djokovič (35) pokračuje v ceste za desiatym titulom z Australian Open. V treťom kole nedal šancu Grigorovi Dimitrovovi (31). Bulhara zdolal v troch setoch 7:6(7), 6:3, 6:4.

Napriek zvládnutému zápasu visí stále otáznik nad Srbovým zranením, ktoré ho limitovalo najmä v úvodnej sade. Odštartoval ju brejkom, ale za stavu 5:3 premrhal tri setbaly a v závere stratil svoje podanie. Set dotiahol až v tajbrejku. 

Djokovič sa nevzdával. Pridal na agresivite a po lekárskom ošetrení dostal Dimitrova pod tlak, keď zvýšil na 4:2. Bulhar urobil až 50 nevynútených chýb, kým nasadená štvorka 22. 

"Záležalo na každej loptičke. Myslím, že zlomový bod pre oboch bol hneď v úvode, keď sa mi podarilo prelomiť Grigorovi podanie. Na druhej strane, vôbec som nevedel, ako sa budem cítiť po fyzickej stránke. Bolo to ako na horskej dráhe. Neuveriteľná bitka. Tri sety, tri hodiny. Oddýchnem si a pripravím sa na ďalší zápas," uviedol v rozhovore víťaz.

Ale aj keď nie je 100 % fit, Srb je stále pre väčšinu hráčov náročným súperom. V treťom sete zlepšil svoj pohyb, bol istejší. Vybojoval si dvojitý brejk a Dimitrovovi nedovolil dostať sa naspäť do zápasu. V Melbourne stratil Djokovič zatiaľ jeden set. Pred tretím kolom netrénoval, zranenú nohu nechal oddychovať. 

V Austrálii, do ktorej sa vrátil po minuloročnej deportácii, bojuje o svoj 22. grandslamový titul. Vo štvrtom kole, do ktorého postúpil pätnásty raz v kariére, nastúpi proti Austrálčanovi Alexovi de Minaurovi.

Domáca nádej vyrovnala svoje maximum, keď porazila Francúza Benjamina Bonziho 7:6(7), 6:2, 6:1. "Sú to duely, ktoré chcete hrať. Proti mne bude stáť ten najlepší na svete. Som pripravený," hlásil de Minaur.