Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do Košíc prichádza Janus, skončil Košarišťan. Trenčín sa borí so zraneniami

Do Košíc prichádza Janus, skončil Košarišťan. Trenčín sa borí so zraneniami
Do Košíc prichádza Janus, skončil Košarišťan. Trenčín sa borí so zraneniamiTASR
Do HC Košice prichádza skúsený slovenský brankár Jaroslav Janus (33). "Oceliari" sa zároveň rozlúčili s Andrejom Košarišťanom (28).

Vedenie Košíc sa dohodlo na spolupráci s odchovancom prešovského hokeja. V rámci svojej bohatej kariéry odchytal množstvo zápasov v AHL, v drese Slovana absolvoval tri sezóny v KHL a okúsil aj českú najvyššiu súťaž v dresoch Sparty, Litvínova, Liberca či Kladna. Janus obliekal aj dres Féherváru a zahral si na troch MS.

"V osobe Jaroslava Janusa prichádza do Košíc slovenská brankárska špička. Veríme, že Jaro prinesie skúsenosti, kľud a stabilitu do našej bránky, tréningového i zápasového procesu. Ako rodený východniar bude mať určite veľkú motiváciu ukázať sa v čo najlepšom svetle a potiahnuť nás k stabilným dobrým výsledkom," povedal Gabriel Spilar, športový manažér HC Košice.

Z mužstva trénera Dana Cemana odchádza Andrej Košarišťan. HC Košice s ním aktuálne pracujú na dohode o ukončení spolupráce.

"Je jedným z najväčších makačov a profesionálov, akých som stretol. Košice mu budú vďačné najmä za to minuloročné štvrťfinále, cez ktoré nas potiahol svojimi výkonmi. Hokej je hra, niekedy jednoducho nie všetko vyjde ako má, výkony hráčov naozaj ovplyvňuje veľa rôznych faktorov. Niekedy je potrebné urobiť zmenu," dodal Spliar.

Duklu Trenčín trápi vysoký počet hráčskych absencií. Aktuálne na súpiske chýbajú šiesti hráči, ktorí do zápasov nenastupujú zo zdravotných dôvodov. Otázny je návrat obrancu Martina Nemčíka a útočníka Nicolasa Ferenyiho.

Klub potvrdil dlhodobé zranenie obrancu Rayena Petrovického, ktoré si bude vyžadovať operáciu. Útočníci Marek Valach, Martin Belluš a Richard Jakubec by sa mali čoskoro pripojiť k tímu.