Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do OHL mieri po Wrightovi aj Clarke, kluby zmenili Dach, Beck či Del Mastro

Clarke je ďalším kanadským majstrom sveta v juniorskej súťaži.
Clarke je ďalším kanadským majstrom sveta v juniorskej súťaži. Profimedia
Mladý kanadský obranca Brandt Clarke (19) dohrá aktuálnu sezónu v drese tímu Barrie Colts hrajúcom OHL.

Po úspešných majstrovstvách sveta juniorov sa Los Angeles Kings rozhodlo spraviť rovnaký ťah ako nedávno Seattle Kraken so Shaneom Wrightom. Osmička draftu 2021 odohrala za "kráľov" deväť zápasov NHL (0+2).

Ďalších päť štartov pridala v AHL za farmársky tím Ontario Reign. Počas sezóny 2020/21 nastupoval Clarke aj v slovenskej Extralige, obliekal dres Nových Zámkov. Za Barrie odohral už dve kompletné sezóny, minulú ako kapitán.

V kanadských juniorských súťažiach QMJHL, OHL a WHL, dokopy označované ako CHL, sa rozbehli výmeny pred záverom základnej časti. Čech Jakub Brabenec mieri za Joela Marchona a päť draftových výberov do Sherbrooke Phoenix.

Najlepší tím WHL Seattle Thunderbirds sa ešte posilnil o produktívneho útočníka Coltona Dacha, zlatého z nedávno skončených MSJ. Do Kelowny za neho putujú Ethan Mittelsteadt, Ty Hurley, 1., 2. a 4. kolo draftu.

Zainvestovalo aj Gatineau Olympiques z QMJHL. Riley Kidney toto mužstvo vyšiel na dvoch hráčov a takisto 1. kolo draftu.

Dvojnásobný juniorský majster sveta Ethan Del Mastro dohrá ročník za Sarniu Sting, po tri a pol sezónach opúšťa Mississaugu Steelheads, kde bol kapitánom. "Oceliari" prichádzajú aj o dvoch z troch najproduktívnejších hráčov.

Rovnako do Sarnie ide Luca Del Bel Belluz a Owen Beck, ďalší majster sveta spred pár dní, si vybral Peterborough Petes.

Očakáva sa, že v najbližších hodinách bude vymenený aj Shane Wright, ale zatiaľ sa tak nestalo. Uzávierka prestupov je v pondelok o 18:00.