Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do tretice všetko dobré. Aguirre znovu trénerom Mexika, asistentom mu bude ikona reprezentácie

Aguirre opäť mieri na lavičku Mexika.
Aguirre opäť mieri na lavičku Mexika.Reuters
Javier Aguirre (65) bol vymenovaný za hlavného trénera mexickej futbalovej reprezentácie. Skúsený kouč nahradil Jaimeho Lozana (45), ktorého pôsobenie sa skončilo po vypadnutí v skupinovej fáze Copa América 2024.

Tento krok prichádza v čase, keď sa Mexiko pripravuje na spoločné usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2026 s Kanadou a USA. Pre Aguirreho to bude tretie šéfovanie na lavičke El Tricolor, tamojší národný tím doviedol do vyraďovacej fázy MS 2002 (osemfinále) a 2010 (osemfinále), v roku 2009 s mužstvom vyhral Gold Cup.

Asistentom ostrieľaného lodivoda bude ikona a bývalá opora reprezentácie Rafael Márquez, aktuálny manažér rezervného tímu Barcelony. Dĺžka Aguirreho zmluvy nebola špecifikovaná.

"Obaja sú nespornými lídrami s odlišným osobným štýlom. Aguirre sa vyznačuje tým, že je vodcom, ktorý vedie a presviedča hráčov i trénerský štáb svojou víziou a vytváraním väzieb s tímom. Rafa ide príkladom, čo je podporené tým, že za Mexiko aj v Európe hrával na najvyššej úrovni," uviedol manažér mexickej reprezentácie Duilio Davino.

Aguirre počas svojich spomínaných dvoch trénerských zastávok doviedol Mexiko k 38 víťazstvám, 12 prehrám a 11 remízam. Jeho ciele budú onedlho smerovať k domácemu svetovému šampionátu, na ktorom by rád prenikol ďalej ako len do osemfinále. Bude platiť staré známe "do tretice všetko dobré"?