Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dôkaz lásky k futbalu. Carrolla stojí pôsobenie vo štvrtoligovom Bordeaux vlastné peniaze

Carroll obliekal minulú sezónu dres Amiens.
Carroll obliekal minulú sezónu dres Amiens.ČTK / Panoramic / Federico Pestellini
Nie veľa profesionálnych futbalistov by platilo za "privilégium" hrať vo štvrtej francúzskej lige. Bývalý anglický reprezentant Andy Carroll (35) je vzácnou výnimkou.

Kedysi najdrahší britský futbalista Carroll, ktorý v roku 2011 podpísal zmluvu s Liverpoolom, strelil v Premier League 54 gólov a ročne zarábal milióny, teraz však v novom klube Girondins de Bordeaux zarába údajne 3 500 eur mesačne.

"Ak mám byť úprimný, stojí ma to peniaze, aby som mohol ísť hrať za Girondins," povedal pre RMC Sport. "Som jednoducho šťastný, že môžem hrať futbal. Chcem byť súčasťou histórie klubu. Ak mám byť úprimný, nie je to o peniazoch. V mojej kariére to nikdy nebolo o tom. V konečnom dôsledku nezáleží na tom, na akej úrovni hráte... Naozaj dúfam, že sa nám v tejto sezóne podarí dosiahnuť naše ciele," prezradil.

V súčasnosti 35-ročný veterán, ktorý začal svoju kariéru v Newcastli United, strávil minulú sezónu vo francúzskom druholigovom Amiens.

Kedysi pravidelný účastník Ligy majstrov Bordeaux prežíva ťažké časy, finančné otrasy viedli k vyhláseniu konkurzu, v dôsledku ktorého sa klub musel vzdať profesionálnej licencie a začať od nuly vo štvrtej lige.

To však Carrollovi nezabránilo v tom, aby sa k bývalým majstrom Ligue 1 pripojil. Útočník to označil za "skvelý projekt", pretože sa snažia stúpať po francúzskej futbalovej pyramíde. "Bohužiaľ, klub klesol o niekoľko poschodí, ale je to skvelý tím a my sa ho pokúsime vrátiť tam, kam patrí."

Carroll zažil minulý víkend nezabudnuteľný debut, keď strelil dva góly pri domácej remíze 2:2 s Voltigeurs de Chateaubriant. "Úprimne povedané, bolo to fantastické, fanúšikovia boli úžasní. V prvom polčase sme prehrávali 0:2 a oni nás povzbudili. Páči sa mi, že som dvakrát skóroval, najmä pre priaznivcov, ktorí tam boli. Išlo o skvelý pocit," dodal útočník.