Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dokonalý debut na okruhu WTA pre 16-ročnú Češku, Berrettini predĺžil neporaziteľnosť

Laura Samson prežíva v Prahe snový debut na okruhu WTA.
Laura Samson prežíva v Prahe snový debut na okruhu WTA.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 24. júla?

22:37 - Čech Jakub Menšík odohrá na jedinom prípravnom turnaji pred olympiádou minimálne tri zápasy. Na antuke v chorvátskom Umagu nestratil set ani s druhým súperom, zdolal najvyššie nasadeného Taliana Luciana Darderiho 6:4, 6:3 a na všetkých troch povrchoch postúpil do štvrťfinále. V ňom sa stretne s taiwanským náhradníkom Chun Hin Tsengom.

Zostrih súboja Darderi - Menšík.
Flashscore

21:20 - Reilly Opelka vyhral štvrtý z piatich zápasov po dvojročnej prestávke a prvýkrát bez straty setu. Dvojmetrový Američan porazil krajana Aleksandara Kovacevica 6:3, 7:6 a zabezpečil si súboj so Španielom Alejandrom Davidovichom (H2H 0:0) na domácom hardovom podujatí ATP 250 v Atlante.

21:09 - Holger Rune je ďalším tenistom, ktorého zdravotné problémy pripravili o olympijský turnaj v Paríži. Dvadsaťročný Dán neabsolvuje debut pod piatimi kruhmi pre zranenie zápästia, pre ktoré odstúpil minulý týždeň v Hamburgu, a tento týždeň si nezahral ani v Umagu. "S bolesťami zápästia som hral už počas turnajov na antuke aj tráve, preto musím brať lekárske odporúčania vážne. Olympijské hry budem sledovať z domu a fandiť dánskym športovcom," oznámil 16. hráč sveta. Predtým sa odhlásili aj svetová jednotka Jannik Sinner, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz či Markéta Vondroušová.

20:52 - Sebastián Báez pokračuje v obhajobe titulu na antukovom turnaji ATP 250 v Kitzbüheli víťazstvom 6:3, 6:3 nad krajanom Thiagom Agustínom Tirantem, s ktorým vyhral aj štvrtý vzájomný duel. Vo štvrťfinále sa najvyššie nasadený Argentínčan stretne s Francúzom Hugom Gastonom (H2H 1:0).

19:46 - Linda Nosková na turnaji Livesport Prague Open zmietla aj tretiu súperku na ceste za premiérovým triumfom na turnaji WTA. V Stromovke zdolala Nemku Ellu Seidelovú 6:1, 6:3 a tretí rok po sebe postúpila do semifinále. O tretie finále na hlavnom okruhu a obhajobu vlaňajšieho výsledku si 19-ročná Češka zahrá s Poľkou Magdou Linettovou (H2H 0:1).

18:19 - Stále iba 16-ročná Češka Laura Samson pri debute na turnaji WTA zdolala aj tretiu súperku. Na domácej antuke na Livesport Prague Open v Stromovke ju nezastavila ani deväť zápasov nezdolaná Ruska Oksana Selechmetievová, pričom do semifinále postúpila až po využití siedmeho mečbalu a víťazstve 2:6, 6:3, 7:5. V ňom sa stretne s najvyššie nasadenou Poľkou Magdalenou Frechovou (H2H 0:0).

17:30 - Talian Jannik Sinner nebude štartovať na olympijskom turnaji v Paríži pre angínu. Šampión Australian Open mal byť v areáli Roland Garros nasadenou jednotkou v mužskej dvojhre. Čítajte viac.

16:59 - Po triumfe vo švajčiarskom Gstaade pokračuje Matteo Berrettini vo víťaznom ťažení na ďalšom antukovom turnaji ATP 250 v horskom stredisku Kitzbühel v Rakúsku. Hoci duel s druhým nasadeným Čiľanom Alejandrom Tabilom nedopodával, druhého súpera na podujatí napriek tomu zdolal 7:6, 7:6, neporaziteľnosť predĺžil na 7 zápasov a 14 setov, pričom osem z nich vyhral v tajbrejkoch. Vo štvrťfinále sa 28-ročný Talian stretne s Američanom Nicolasom Morenom De Alboranom (H2H 0:0).

Zostrih zápasu.
Flashscore

15:00 - Coco Gauffová bude vlajkonosičkou americkej výpravy na piatkovom otváracom ceremoniáli OH 2024 v Paríži. Vlaňajšia šampiónka US Open sa zhostí tejto úlohy spoločne s basketbalistom LeBronom Jamesom, štvornásobným víťazom NBA. Informovala o tom agentúra Reuters.

Gauffová na OH 2020 v Tokiu neštartovala, lebo mala tesne pred začiatkom hier pozitívny test na koronavírus. "Nikdy som si nemyslela, že sa mi raz môže dostať takejto pocty niesť americkú vlajku, Som hrdá na to, že na otváracom ceremoniáli budem na čele našej výpravy spoločne s LeBronom. Olympijské hry sú najväčším sviatkom svetového športu," zdôraznila Gauffová.

13:31 - Olga Danilovičová sa tretíkrát v kariére a opäť v júli na antuke dostala do semifinále turnaja WTA. Po Moskve 2018 a Lausanne 2022 sa jej to podarilo v rumunských Jasoch, kde vo štvrťfinále zdolala Maďarku Annu Bondárovú 7:5, 6:2. O udržanie semifinálovej neporaziteľnosti si 23-ročná Srbka zahrá s najvyššie nasadenou Mirrou Andrejevovou (H2H 0:0).

13:00 - Organizátori olympijského turnaja v Paríži zverejnili zoznam 16 párov pre súťaž miešanej štvorhry. V mixe budú o medailu bojovať dvojice Rajeev Ram a Coco Gauffová, Jannik Sinner a Jasmine Paoliniová, Alexander Zverev a Laura Siegemundová, Daniil Medvedev a Jekaterina Alexandrovová, Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková, Alexander Bublik a Jelena Rybakinová, Wesley Koolhof a Demi Schuursová či Matthew Ebden a Ellen Perezová.

12:14 - Ak česká tínedžerka Laura Samson v Prahe pri debute na turnaji WTA zdolá aj tretiu súperku a postúpi do semifinále, vyzve šiestu nasadenú Magdalenu Frechovú. Poľka vo štvrťfinále otočila nepriaznivý výsledok proti Ukrajinke Anheline Kalininovej a zvíťazila 2:6, 6:0, 6:1.

11:19 - Mirra Andrejevová pokračuje v pôsobivom debute v pozícii najvyššie nasadenej hráčky na antukovom turnaji WTA v rumunských Jasoch. Sedemnásťročná Ruska po Nome Nohaovej Akugueovej a Aljaksandre Sasnovičovej zmietla z kurtu aj Chorvátku Leu Boskovičovú 6:2, 6:0, po druhý raz v kariére postúpila do semifinále, pričom stratila len deväť gemov. Semifinalistka French Open si zahrá o prvé finále na hlavnom okruhu proti Srbke Oľge Danilovičovej alebo Maďarke Ane Bondaričovej.

11:05 - Bývalý 12. hráč sveta Borna Čorič nevyhral viac ako jeden zápas na 12 turnajoch vrátane dvoch challengerov od februárového finále v Montpellieri. Na úvodnom turnaji US Open Series na tvrdom povrchu v Atlante prehral Chorvát s Francúzom Haroldom Mayotom, ktorý nastúpil ako náhradník za Thanasiho Kokkinakisa, 6:7, 3:6.