Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dončič prepisoval históriu klubu aj celej NBA, Oklahoma s prvou výhrou

Srbská hviezda sa z výhry netešila.
Srbská hviezda sa z výhry netešila.Profimedia
Štvorica stretnutí NBA v sebe okrem iného skryla ďalšie bravúrne vystúpenie Luku Dončiča. Sériu troch prehier v rade sa podarilo prelomiť basketbalistom Oklahomy.

Washington Wizards - Detroit Pistons 120:99

Hostiteľov z hlavného mesta potiahol za tretím víťazstvom najmä Kyle Kuzma. Na palubovke strávil niečo vyše 27 minút, nastrieľal 25 bodov a k šiestim doskokom pridal jednu asistenciu.

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 113:111

Po dominantnej domácej výhre pricestovali Mavericks na pôdu New Orleans. Najproduktívnejším hráčom stretnutia bol opäť nezastaviteľný Luka Dončič, na víťazstvo to tentokrát nestačilo.

Srbský krídelník ale zaznamenal ďalší míľnik svojej kariéry - je prvým hráčom Dallasu, ktorý vstúpil do sezóny s viac ako 30 bodmi v každom z prvých troch duelov.

Dvadsaťtriročný basketbalista sa postaral ešte o jeden zápis do tabuliek, keď sa stal len druhým hráčom histórie NBA, ktorý v úvodnej trojici stretnutí nazbieral viac ako 100 bodov, 25 doskokov a 20 asistencií.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 108:94

Domáci káder sa víťazneho zápisu dočkal na štvrtý pokus, režisérom súboja sa stal Shail Gilgeous- Alexander. Kanadský rozohrávač nastupoval do zápasu po zranení bedrového kĺbu, no napriek tomu sa blysol skvelým výkonom a pripísal si 33 bodov.

Dôstojne mu sekundoval Tre Mann, nastrieľal 25 bodov a spolu vytvorili dvojicu, ktorá konto súpera zaťažila dohromady 58 bodmi.

Phoenix Suns - Golden State Warriors 134:105

Po cenných výhrach s Mavericks a Clippers pridali basketbalisti Phoenixu aj skalp aktuálneho majstra. Viac než kvalitnú športovú formu vykazuje Devin Booker, pre ktorého to bol tretí duel s vyše 30-bodovým zápisom. 

V aktuálnej sezóne je výraznou postavou v kádri Suns. Proti Warriors zaznamenal 34 bodov, pridal aj sedem asistencií a dva doskoky.