Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dončič s klubovým rekordom, fantastický blok Johnsona, Boston opäť zaváhal

Clippers si poľahky poradili s kádrom Celtics.
Clippers si poľahky poradili s kádrom Celtics.Profimedia
Zámorská basketbalová profiliga si zo svojho kalendára odškrtla ďalších sedem duelov. Už tradične pútal pozornosť Luka Dončič (23), ktorý vyrovnal rekord Mavericks. Zaujala aj druhá prehra Bostonu v rade i víťazstvo San Antonia proti Clevelandu.

Indiana Pacers - Miami Heat 82:87

Washington Wizards - Brooklyn Nets 100:112

Po sérii štyroch víťazstiev, ktorú prerušila prehra, si hráči Nets pripísali rovnako dlhú šnúru výhier aj druhý raz. O dôležité body sa staral skúsený Kevin Durant a nazbieral ich rovné tri desiatky, prikrášlil ich o deväť doskokov a šesť asistencií.

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 128:103

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 121:114

Za štrnástym víťazným zápisom v sezóne potiahol domácich hviezdny Slovinec Luka Dončič. Ťahúň Mavericks si pripísal 38 bodov, 11 doskokov a osem asistencií, čím zaznamenal viac ako 20 bodov už v 34 zápasoch v rade od minulej sezóny a v tomto smere vyrovnal klubový rekord.

Ukážkový individuálny výkon predviedol v drese hostí Shai Gilgeous-Alexander, keď k svojmu menu nasmeroval až 42 bodov, no na výhru to nestačilo.

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 112:111

Trápiace sa San Antonio pomaly vstáva z mŕtvych a pripísalo si tretiu výhru v rade. Tentoraz získalo cenný skalp, keď dokázalo poraziť tretí celok Východnej konferencie. Strelecky najproduktívnejším hráčom hostiteľa bol 24-bodový Josh Richardson.

O fantastický a kľúčový bloka sa v záverečných okamihoch zápasu postaral Keldon Johnson, ktorý zmaril pokus Cavaliers o rozhodujúci kôš.

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 133:112

Druhýkrát po sebe zavítali Timberwolves na palubovku Portlandu a opäť z toho bolo domáce víťazstvo. Réžiu stretnutia zobral do svojich rúk Damian Lillard, nastrieľal 11 trojok a svoj káder nasmeroval za výhrou celkovo 38 bodmi. Trail Blazers sa týmto počinom udržali v prvej šestke západu NBA.

Los Angeles Clippers - Boston Celtics 113:93

Siedmu prehru sezóny, druhú v rade, priravili tímu Celtics hráči Clippers. Prsty v tom malo najmä efektívne duo - Paul George a Kawhi Leonard. Prvý menovaný prispel 26 bodmi, druhý z dvojice ich nastrieľal 25 a ponúkol aj deväť doskokov.

Bostonu sa len po druhý raz v ročníku stalo, že prehral dva duely po sebe, Clippers si zapisovali šestnáste víťazstvo sezóny.