Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dráma v Oklahome s dvomi predĺženiami, bitky o New York a Los Angeles

V Oklahome bol pripravený dlhý večer.
V Oklahome bol pripravený dlhý večer.Profimedia
Najvyšší level zámorského basketbalu si nachystal bohatú porciu duelov. Svetlá reflektorov mierili najmä na derby zápasy a na dramatické závery stretnutí, ktoré hostili City Thunder a Spurs.

Orlando Magic - Dallas Mavericks 94:87

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 95:105

Indiana Pacers - Denver Nuggets 119:122

K víťaznému zápisu na palubovke Pacers nasmeroval hostí Nikola Jokič, ktorý nazbieral 24 bodov za 21 minút. Post najproduktívnejšieho hráča však patril domácemu basketbalistovi - Bennedict Mathurin si k svojmu menu zapísal 30 bodov.

Atlanta Hawks - Utah Jazz 119:125

Boston Celtics - Detroit Pistons 128:112

Celtics v domovskom stánku zdolali Pistons a dosiahli štvrtý triumf v sérii. K strojcom výhry sa opäť zaradil Jayson Tatum s 31 bodmi a piatimi asistenciami, takisto aj Jaylen Brown, ktorý zaznamenal 30 bodov a sedem doskokov.

Brooklyn Nets - New York Knicks 112:85

Nets pripravili víťaznú premiéru pre nového hlavného trénera Jacquea Vaughna, ktorý bol doteraz asistent. Kevin Durant zaznamenal triple-double, keď nazbieral 29 bodov, 12 doskokov a 12 asistencií.

Tridsaťštyriročný krídelník sa zároveň stal prvým hráčom od čias Michaela Jordana, ktorý strelil aspoň 25 bodov v úvodných dvanástich dueloch sezóny. Brooklyn vyhral nad Knicks už ôsmykrát po sebe.

Toronto Raptors - Houston Rockets 116:109

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 111:115

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 117:129

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 132:136pp

Duel v Oklahome priniesol pre Jevona Cartera kariérne maximum - 36 bodov a 12 asistencií, čím výrazne prispel k výhre po druhom predĺžení. Carter potiahol mužstvo pri absencii zraneného Antetokounmpa a Holidaya.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 122:124pp

Fanúšikovia bitky medzi Spurs a Grizzlies sa dočkali veľkej drámy. Na ukazovateli skóre svietil po ukončení základnej hracej doby rezultát 112:112 a duel smeroval do predĺženia.

V ňom uspeli hostia aj vďaka efektívnej dvojici - Ja Morant a Desmond Bane nazbierali zhodne po 32 bodov a podpísali sa pod ôsmu výhru tímu v sezóne. V histórii klubu sa produktívne duo stalo prvým, ktorého každý člen nazbieral viac ako 30 bodov, 5 doskokov a 5 asistencií.

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 114:101

V mestskom derby triumfovali hráči Clippers. Ťahúňom domácich bol 29-bodový Paul George, na strane hostí hviedzil LeBron James, keď zaznamenal 30 bodov, no päť minút pred koncom musel opustiť palubovku pre problémy s ľavou nohou. Clippers vyhral deviaty vzájomný zápas.

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 127:120

Cavaliers našli svojho tretieho premožiteľa v sezóne a nič na tom nezmenil ani 38-bodový nástrel Donovana Mitchella. Pre domáci výber to bol iba štvrtý úspech aktuálneho ročníka