Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Drapera čaká prvé semifinále, Schmiedlová si oň zahrá v Mexiku. Kližan skončil

Schmiedlovú čaká v Mexiku nepríjemná Austrálčanka.
Schmiedlovú čaká v Mexiku nepríjemná Austrálčanka. Profimedia/ČTK/AP/Matt Rourke
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 4. septembra?

22:35 - Z pozície nasadenej jednotky zvládla Anna Karolína Schmiedlová na hardovom turnaji WTA 125k v mexickej Guadalajare súboj o štvrťfinále proti Austrálčanke Kimberly Birrellovej. Za hodinu a pol vyradila súperku v dvoch setoch 6:2, 6:3. O semifinále si zahrá proti turnajovej šestke - Američanke Bektasovej.

22:15 - Jack Draper na US Open pri premiére vo štvrťfinále grandslamu vyradil neobľúbené súpera. Až na štvrtý pokus zdolal svetovú desiatku Alexa de Minaura. Austrálčana vyradil po setoch 6:3, 7:5, 6:2. Získal štvrtý skalp hráča TOP 10 a prvýkrát sa v rebríčku posunul do prvej dvadsiatky. Britský mladík nadviazal na demoláciu Tomáša Machača a postúpil do semifinále, v ktorom vyzve Jannika Sinnera alebo Daniila Medvedeva. Čítajte viac.

20:50 - Martin Kližan nestačil v talianskom Janove na antukovom challengeri 125 na rovnako nenasadeného Chorváta Miliho Poljičaka. Rodák z Bratislavy síce bol mierny favoritom, ale to potvrdil iba v prvom svete. Vo zvyšných dvoch prehral 6:4, 2:6, 1:6. Do štvrťfinále tak nepostúpil.

19:50 - Karolína Muchová v obľúbenom New Yorku nestratila ani s piatou súperkou set a postupom do semifinále obhájila vlaňajší výsledok, po ktorom deväť mesiacov nehrala pre operáciu zápästia. Napriek menším zdravotným problémom zdolala Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:1, 6:4 a štvrtýkrát v kariére postúpila medzi najlepšie štyri hráčky grandslamového turnaja. O druhé finále na Majors bude hrať s Igou Swiatekovou alebo Jessicou Pegulovou. Čítajte viac.

17:34 - Na hardovom turnaji ITF W35 v portugalskej Leirii postúpila do 2. kola aj druhá z troch Sloveniek. Na úspech Kataríny Kužmovej nadviazala Radka Zelníčková, ktorá potrebovala na zdolanie Argentínčanky Mayry Jovicovej bez štyroch minút tri hodiny. Dvadsaťjedenročná tenistka spod Tatier triumfovala v súboji nenasadených hráčok 7:5, 4:6, 6:3.

15:00 - Češka Karolína Plíšková sa podrobila operácii členka. Bývalá svetová jednotka si ho poranila pred týždňom počas zápasu 2. kola na US Open s Yasmin Paoliniovou už pri tretej výmene. Zápas musela skrečovať. Tridsaťdvaročná tenistka figuruje na 44. mieste rebríčka WTA. V roku 2024 získala jeden titul, vo februári triumfovala na turnaji v rumunskom Kluži.

"Podstúpila som úspešnú operáciu šliach v ľavom členku. Urobím všetko pre to, aby som sa čo najskôr vrátila na tenisové kurty, no moje zdravie je vždy na prvom mieste. Veľká vďaka patrí lekárskemu tímu za ich vynikajúcu starostlivosť a vám všetkým za podporu," napísala Plíšková na svojej sociálnej sieti.

14:20 - Slovenskú vlajku zodvihla na rovnakom podujatí Katarína Kužmová. Tá ako ôsma nasadená vyradila Dánku Rebeccu Munkovú Mortensenovú 6:4, 1:6, 6:1 za dve a štvrťhodiny a postúpila do 2. kola.

13:54 - Viktória Hrunčáková prekvapujúco zaváhala v 1. kole hardového turnaja ITF W35 v portugalskej Leirii. Nasadená jednotka nestačila na Američanku Saru Daavettilovú po hodine a 48 minút a po výsledku 4:6, 5:7. Rozdiel medzi Slovenkou a jej súperkou je v rebríčku WTA 395 miest (210. vs. 605.).

13:00 - Rafael Nadal sa zastal súčasnej svetovej jednotky Jannika Sinnera v jeho nedávnej dopingovej kauze. Víťaz 22 grandslamových titulov v televíznom rozhovore uviedol, že je presvedčený, že Talian nemal v úmysle brať zakázané látky. Nedomnieva sa ani, že by sa mu od organizácií, ktoré sa prípadom zaoberali a Sinnera zbavili všetkých obvinení, dostalo protekčného zaobchádzania. Čítajte viac.

10:30 - Slovák Lukáš Klein sa v skupinovej fáze finálového turnaja Davisovho pohára predstaví prvýkrát na ázijskej pôde. Pred duelmi C-skupiny v čínskom Ču-chaji má jasný cieľ - pomôcť tímu kapitána Tibora Tótha k postupu do vyraďovacej časti medzi elitnú osmičku. Čítajte viac.

Klein je v aktuálnom rebríčku ATP slovenskou jednotkou.
Klein je v aktuálnom rebríčku ATP slovenskou jednotkou.Flashscore

07:45 - Martin Kližan sa najskôr od 18:00 predstaví v talianskom Janove na antukovom challengeri 125. V stretnutí nenasadených hráčov narazí na Chorváta Miliho Poljičaka, pričom rodák z Bratislavy bude miernym favoritom. 

07:40 - Z pozície nasadených jednotiek uvidíme v stredu bojovať dve Slovenky. Anna Karolína Schmiedlová sa na hardovom turnaji WTA 125k v mexickej Guadalajare (najskôr o 20:30) pobije o štvrťfinále proti Austrálčanke Kimberly Birrellovej, zatiaľ čo Viktóriu Hrunčákovú bude rovnako na harde, ale v 1. kole v portugalskej Leirii na podujatí ITF W35 čakať od 12:00 Američanka Sara Daavettilová. Na rovnakom mieste sa predstavia v boji o postup do 2. kola i ďalšie dve Slovenky - Katarína Kužmová a Radka Zelníčková.

05:56 - Frances Tiafoe sa druhýkrát dostal do semifinále US Open, čím vyrovnal svoje grandslamové maximum. Vo štvrťfinále duel za stavu 6:3, 6:7, 6:3, 4:1 skrečoval Bulhar Grigor Dimitrov. Tiafoe tak doplnil Taylora Fritza v čisto americkom semifinále. Čítajte viac.

02:29 - Aryna Sabalenková sa prebojovala do štvrtého semifinále na US Open v rade. Minuloročná finalistka zdolala olympijskú šampiónku z Paríža Čeng Čchin-wen jednoznačne 6:1, 6:2 a vyhrala aj ich tretí vzájomný zápas. O druhé finále za sebou sa stretne s Američankou a trinástou nasadenou Emmou Navarrovou. Čítajte viac.