Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dresu Les Bleus dal zbohom. Majster sveta Griezmann ukončil reprezentačnú kariéru

Griezmann hral nedávno proti Belgicku.
Griezmann hral nedávno proti Belgicku.OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP
Antoine Griezmann (33) uzavrel reprezentačnú kariéru. Francúzsky útočník získal s národným tímom zlato na majstrovstvách sveta v Rusku v roku 2018 a striebro o štyri roky neskôr v Katare. V zbierke má aj cenný kov pre vicemajstra európskeho šampionátu z domácej pôdy v roku 2016. Svoj odchod z reprezentácie oznámil hráč Atlética Madrid na Instagrame.

Griezmann odohral v národnom drese 137 zápasov a strelil 44 gólov. K triumfu na svetovom šampionáte v Rusku pomohol štyrmi presnými zásahmi a dvoma asistenciami. Viac gólov na turnaji strelil len Angličan Harry Kane, ktorý sa presadil šesťkrát.

V lete na majstrovstvách Európy v Nemecku vypadol Griezmann s Francúzskom v semifinále po prehre 1:2 s neskoršími šampiónmi Španielmi. Na začiatku septembra nastúpil ešte dvakrát v Lige národov. Ďalšie štarty už nepridá.

"Uzatváram túto krásnu životnú kapitolu. Vďaka za všetky zážitky s trikolórou," uviedol. Viac zápasov za Francúzsko odohrali len brankár Hugo Lloris (145) a obranca Lilian Thuram (142).