Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhá wimbledonská kvalifikačná prekážka bola nad sily Kleina, Wozniacká o druhé semifinále

Klein končí v kvalifikácii na Wimbledon už v 2. kole.
Klein končí v kvalifikácii na Wimbledon už v 2. kole. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 26. júna?

20:17 - Taylor Fritz vlani v Eastbourne stroskotal na prvom súperovi, ale tento rok rovnaký scenár nepripustil. Najvyššie nasadený hráč a šampión z rokov 2019 a 2022 si v úvodnom kole poradil s Thiagom Seybothom Wildom 7:6, 6:3 a vo štvrťfinále vyzve kvalifikanta Šang Ťün-čchenga (H2H 0:0).

Zostrih zápasu.
Flashscore

18:43 - Emma Raducanuová si v Eastbourne pripísala prvý skalp s hráčkami TOP 10 až v ôsmom vzájomnom súboji. Bývalá šampiónka US Open odvrátila v druhom kole mečbal Jessicy Pegulovej, ktorá pricestovala po triumfe v Berlíne, a po takmer trojhodinovom boji vydrela víťazstvo 4:6, 7:6, 7:5. Vo štvrťfinále sa bývalá svetová desiatka stretne s Dariou Kasatkinovou.

18:25 - Caroline Wozniacká vlani v lete nečakane obnovila kariéru, teraz sa v Bad Homburgu po dlhej prestávke dostala len do svojho druhého štvrťfinále. Bývalá svetová jednotka a grandslamová šampiónka zdolala Veroniku Kudermetovovú 6:2, 6:4 a o prvé semifinále od januára 2020 si zahrá s Emmou Navarrovou (H2H 0:0).

17:23 - Alexandrovi Bublikovi sa tento rok na jeho obľúbených trávnatých dvorcoch nedarí a do Wimbledonu pôjde s negatívnou bilanciou 2:3 na tomto povrchu v aktuálnej sezóne. Momentálne 23. hráč svetového rebríčka a tretí nasadený hráč v Eastbourne podľahol v úvodnom zápase Aleksandrovi Vukicovi 4:6, 4:6.

16:07 - Žiadný slovenský tenista si nezahrá v hlavnej fáze tohtoročného Wimbledonu. Lukáš Klein vypadol v druhom kole kvalifikácie proti Kazachovi Timofejovi Skatovovi po dvoch vyrovnaných tajbrejkoch 6:7 (8), 6:7 (5). Duel trval dve hodiny a devätnásť minút, rodák zo Spišskej Novej Vsi nevyužil v druhom sete dva brejkbaly za stavu 4:4, respektíve šesť za výsledku 5:5.

15:49 - Jakub Menšík si druhýkrát v sezóne a zároveň v kariére zahrá vo štvrťfinále turnaja ATP. Talentovaný český tínedžer v druhom kole na Malorke zdolal bývalú svetovú deviatku Fabia Fogniniho 4:6, 6:3, 7:5 a pripísal si druhé víťazstvo na trávnatých dvorcoch. O postup do semifinále bude usilovať proti nasadenej štvorke Alejandrovi Tabilovi (H2H 0:0).

Zostrih súboja Menšík - Fognini.
Flashscore

15:42 - Jelena Ostapenková si v Eastbourne posledné tri roky zahrala minimálne štvrťfinále a pred tromi rokmi tento turnaj ovládla. Tento rok však vypadla v druhom kole po prehre 4:6, 5:7 s domácou Katie Boulterovou, ktorá vyhrala aj siedmy dohraný zápas na tráve v tomto roku. Britka, ktorá pred dvoma týždňami obhájila titul v Nottinghame, sa v prvom štvrťfinále na tomto mieste stretne buď s Elise Mertensovou, alebo Jasminou Paoliniovou.

15:13 - Kateřina Siniaková natiahla sériu neporaziteľnosti v Bad Homburgu na sedem zápasov a môže obhájiť vlaňajší triumf na nemeckej pôde. V stredajšom zápase 2. kola zdolala najvyššie nasadenú Ľudmilu Samsonovú 6:3, 6:7, 6:3 a vo svojom len druhom tohtoročnom štvrťfinále na najvyššom okruhu bude čeliť Donne Vekičovej (H2H 4:1).

13:53 - Karolína Muchová hrá na päťstovke v Eastbourne svoj prvý turnaj od operácie zápästia a od minuloročného US Open a bude mať šancu zlepšiť svoje maximum na trávnatých dvorcoch. Grandslamová finalistka a bývalá svetová osmička zdolala v druhom kole Magdu Linetteovú 6:4, 6:1 a o prvé semifinále na najrýchlejšom povrchu si zahrá s obhajkyňou titulu Madison Keysovou.

13:39 - Madison Keysová má za sebou veľmi úspešnú antukovú jar. Na poslednej generálke v Eastbourne úspešne vstúpila do trávnatej časti sezóny a zároveň odštartovala obhajobu vlaňajšieho triumfu. Dvojnásobná šampiónka v úvodnom zápase zdolala Anhelinu Kalininovú 7:6, 6:1.

11:40 - Austrálčan Alex de Minaur bude štartovať na olympiáde v Paríži. Hráč číslo deväť rebríčka ATP zažije pod piatimi kruhmi premiéru, pred tromi rokmi v Tokiu chýbal, keďže mal pozitívny test na koronavírus. Austrálsky tím budú tvoriť aj Alexei Popyrin, Chris O'Connell, Rinky Hijikata a Ajla Tomljanovičová.

"V Tokiu som nemohol byť, bolo to trochu nešťastie. Teraz sa však už sústredím na Paríž a som nadšený, že môžem byť súčasť tímu," vyhlásil De Minaur podľa AFP.

11:15 - Lukáša Kleina čaká 2. kolo kvalifikácie na Wimbledon. Najskôr od 13:30 si zmeria sily s Kazachom Timofejom Skatovom, pričom Slovák je favoritom. V rebríčku ATP delí aktérov rovných 100 miest.