Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duel lídrov oboch konferencií ovládol Boston, Morant s klubovým rekordom

Duel lídrov oboch konferencií ovládol Boston, Morant s klubovým rekordom
Duel lídrov oboch konferencií ovládol Boston, Morant s klubovým rekordomTASR
Udalosťou ostatných zápasov NBA bolo meranie síl prvých celkov oboch konferencií. Úspešnejší boli hostia z Bostonu, domáci Phoenix prehrou prišiel o svoj post. Do klubovej histórie Memphisu Grizzlies smerovalo meno Ja Morant (23).

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 116:111

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 122:116

Hostitelia zvíťazili v štyroch z ostatných piatich ligových vystúpení a za výhrou nad Hornets ich potiahlo duo Kyrie Irving a Kevin Durant. Prvý menovaný dopomohol mužstvu najmä 33 bodmi. Hviezdny Durant zaostal jeden bod za métou troch desiatok bodov, takisto jeden bod ho delil aj od desiatich doskokov a pridal ešte osem asistencií. Brooklynu patrí na východe štvrté miesto.

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 126:113

New York Knicks - Atlanta Hawks 113:89

Po cennom víťazstve proti Clevelandu uspeli Knicks aj v strete s Atlantou. Dôležitou postavou úspešného zápisu bol Julius Randle, ktorý nazbieral 34 bodov, viac než slušných 17 doskokov a päť asistencií. Domáci neprehrali ani jedinú štvrtinu a zaznamenali dvanástu výhru ročníka.

Chicago Bulls - Washington Wizards 115:111

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 123:102

Grizzlies držia krok so špicom Západnej konferencie aj vďaka štvrtému víťazstvu v rade. Po jednozápasovej pauze spôsobenej zranením členka sa do zostavy domácich vrátil Ja Morant a hneď sa stal mužom duelu. Dvadsaťtriročný hráč si za 26 bodov, 13 doskokov a 11 asistencií pripísal triple-double a v tejto štatistike sa stal klubovým rekordmanom.

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 126:113

Druhý celok východu Bucks zapisoval do kolónky výhier už osemnástu v sezóne a prsty v tom mala najmä dvojica Antetokounmpo a Holiday. Obaja hráči v zápase pokorili hranicu 30 bodov, druhému menovanému sa to poradilo iba po druhý raz v aktuálnej sezóne.

Giannis má na konte osemzápasovú šnúru 30-bodových stretnutí a v tomto smere vyrovnal druhú najdlhšiu sériu v klubovej histórii.

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 121:115

Phoenix Suns - Boston Celtics 98:125

Do vzájomeného súboja vstupovali oba celky z prvých miest svojich konferencií, no po zápase Suns na výslní neostali. Po polčase strácali na súpera už 27 bodov a ich strata sa v nasledujúcej štvrtine prehĺbila o ďalší tucet bodov.

Zvíťaziť dokázali len v záverečnom dejstve, na výhru to ale nestačilo a víťazstvo New Orleans nad Detroitom znamenalo striedanie lídrov na západe. Celtics si 21. úspechom sezóny udržali prvenstvo vo Východnej konferencii.

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 104:98

Utah Jazz - Golden State Warriors 124:123

Na radosť hosťujúcich Warriors nestačil ani 36-bodový výkon Jordana Poolea. Utah rozložil svoje body proporcionálne medzi viacero hráčov a získal pätnásty víťazný zápis v sezóne. Najviac bodov v domácom drese zaznamenal Jordan Clarkson, konkrétne ich pri svojom mene mal 22.

Hostia mali pred samotným záverom všetko vo svojich rukách, no po ich strate lopty rozhodol iba niečo vyše sekundy pred koncom Simone Fontecchio.