Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvadsaťjednotka absolvuje kemp v Turecku, odohrá tri prípravné zápasy

Mladých Slovákov čaká kemp v Turecku.
Mladých Slovákov čaká kemp v Turecku. Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvuje v rámci prípravy na domáce majstrovstvá Európy v roku 2025 kemp v Turecku. V prvých dueloch nového kalendárneho roka sa stretne s rovesníkmi zo Slovinska, Bulharska a pravdepodobne Severného Macedónska.

Asistent trénera reprezentácie do 21 rokov Tibor Goljan upresnil, čo bude hlavnou náplňou kempu: "Hráčov, ktorých nominujeme, chceme bližšie spoznať po ľudskej stránke, chceme ich vidieť v tréningovom procese a v zápasoch. Budeme s nimi mať tímové aj individuálne mítingy. Odohráme tri stretnutia, každý dostane priestor, aby sa predviedol. Chalanom predstavíme filozofiu hry, ktorou sme sa prezentovali v predchádzajúcej kvalifikácii. Ukážeme im, v čom sa chceme zlepšiť a na čom chceme stavať."

Dvadsaťjednotka sa počas najbližšieho asociačného termínu stretne s tromi súpermi. "V týchto zápasoch sa budeme sústreďovať na seba, ako sa chceme prezentovať, čo chceme hrať," načrtol Goljan.

Asistent trénera dodal, na čom bude trénerský tím s hráčmi pracovať: "Pôjde o všetky herné činnosti, či už v ofenzíve alebo v defenzíve. Spoločný čas využijeme na dobrú prípravu, využijeme aj videoanalýzy."

Naposledy sa zverenci trénera Jaroslava Kentoša stretli v septembri minulého roka, keď nastúpili v barážovom dvojzápase proti rovesníkom z Ukrajiny (3:2, 0:3).

"Po baráži s Ukrajinou sme si urobili analýzu týchto dvoch zápasov, začali sme pracovať na novej mape hráčov s ročníkom narodenia 2002. S hlavným trénerom Kentošom sme boli s našou dvadsiatkou v Španielsku, kde odohrala tri prípravné zápasy, aby sme videli v akcii mladších chlapcov, budúcich hráčov 21-ky. Urobili sme analýzu všetkých našich stretnutí v kvalifikácii pre výkonný výbor a aj pre nás trénerov. Sledovali sme naše i zahraničné ligové súťaže a perspektívnych chalanov pre naše mužstvo. Momentálne sa pripravujeme na zraz v Turecku, analyzujeme hru Slovinska, Bulharska a Severného Macedónska a chystáme širšiu nomináciu," nechal sa počuť Goljan.

Program SR21 na kempe v Turecku:

SLOVENSKO - Slovinsko (22. marca o 16:00, dejisko sa upresní)

SLOVENSKO - Bulharsko (25. marca o 16:30, Bellis rezort, Serik/Antalya)

SLOVENSKO - Severné Macedónsko (28. marca 15:00/ 17:30, Bellis rezort, Serik/Antalya)