Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvadsaťjednotka odštartovala prípravu v Šamoríne, zišla sa v kompletnom zložení

Kentoš má k dispozícii všetkých nominovaných hráčov.
Kentoš má k dispozícii všetkých nominovaných hráčov.TASR
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odštartovala v nedeľu v Šamoríne prípravu pred poslednými medzištátnymi zápasmi v sezóne 2023/2024. Zverencov Jaroslava Kentoša (50) čaká v piatok stretnutie s reprezentáciou Azerbajdžanu (18:30 v Senci), o štyri dni neskôr si sokolíci zmerajú sily s výberom Moldavska (18.30 v Senci).

Realizačný tím dvadsaťjednotky na dvojzápas s Azerbajdžanom a Moldavskom nominoval 24 futbalistov. Pri nominácii musel brať ohľad aj na potreby reprezentačného áčka, ktoré čaká európsky šampionát v Nemecku.

"Prioritu má, samozrejme, áčko, v ktorom máme šesť chalanov. Okrem nich sme museli urobiť dve vynútené zmeny na brankárskom poste. Ľubo Belko mal zdravotné problémy so svalom a Jakub Surovčík so zubami. Okrem nich sme tu z hľadiska aktuálnej formy v najsilnejšom zložení," uviedol hlavný tréner SR U21 Jaroslav Kentoš pre oficiálny web SFZ.

Reprezentácia do 21 rokov sa v nedeľu v Šamoríne zišla v kompletnom zložení, čo na ostatných zrazoch nebýva vôbec pravidlo. "Väčšinou to býva práve počas júnového zrazu. Počas sezóny majú hráči súťažné zápasy v piatky, soboty, nedele, niektorí dokonca aj v pondelok. Preto v kompletnom zložení neraz bývame až v pondelok večer. Teraz sme však všetci tu už prvý deň, čo je určitá výhoda," vyhlásil Kentoš.

Pred piatkovým zápasom s Azerbajdžanom budú mať sokolíci až päť dní prípravy. "Júnový zraz býva špecifický," upozornil Kentoš. "Niektorí hráči majú za sebou už dovolenky a tak musíme tomu prispôsobiť aj tréningový proces, aby sme ich dostali do požadovanej formy. Tri dni pred zápasom už budeme smerovať všetky tréningové jednotky k prvému zápasu proti Azerbajdžanu."

Azerbajdžan a Moldavsko nepatria k súperom najsilnejšieho rangu. Napriek tomu ich nemožno podceniť, čo si uvedomuje aj Kentoš. "Budú to súperi podobnej kvality ako bola Malta v marci. Títo súperi nás preveria v iných parametroch hry ako nás preverili napríklad Španieli či Dáni na jeseň. Pokračujeme v procese budovania parametrov našej hry a pevne verím, že sa aj na tomto zraze znova zlepšíme," prezradil.