Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojka turnaja končí na rakete Brooksbyho, Chardy hrubo obviňoval rozhodkyňu

Američan zažil skvelý duel.
Američan zažil skvelý duel.TASR
Američan Jenson Brooksby (22) vyradil druhého nasadeného Caspera Ruuda (24) z Australian Open a uhasil Nórove nádeje na zisk prvého grandslamového titulu a na čelo svetového rebríčka.

Jenson Brooksby - Casper Ruud 6:3, 7:5, 6:7 (4), 6:2

Dva brejky v úvodnom sete zápasu druhého kola priniesli Brooksbymu skoré vedenie 1:0, tempo diktoval aj v nasledujúcom dejstve, čím zvýšil svoje vyhliadky na veľké prekvapenie. Ruud, vlani dvakrát druhý na grandslamových turnajoch, odvrátil tri mečbaly a tretí set vyhral v tajbrejku. Američan ostal sústredený a vo štvrtom sete dovŕšil cenné víťazstvo.

"Casper je bojovník, vedel som, že to bude veľká bitka. Bol som si celkom istý svojou úrovňou, chcel som sa proste zabaviť a zistiť, čo sa môže stať. Som naozaj hrdý na svoje mentálne odhodlanie, najmä po treťom sete," vravel víťaz po zápase.

Ďalším súperom Brooksbyho, debutanta na Australian Open po odstúpení v roku 2022 pre chorobu, je krajan Tommy Paul, ktorý v päťsetovom boji zdolal nad španielsku tridsiatku Alejandra Davidoviča Fokinu.

Andrej Rubľov - Emil Ruusuvuori 6:2, 6:4, 6:7 (2), 6:2

Do ďalšej fázy turnaja sa pozrie aj svetová šestka z Ruska. Rubľov počas úvodných dvoch setov trikrát brejkol svojho protivníka, čím si pomohol k vedeniu 2:0. Komplikácie prišli v treťom dejstve, ktoré dospelo až do tajbrejku, a ten jednoznačne zvládol fínsky tenista. V záverečnej časti ale Severan stratil svoje prvé podanie, prehral kľúčový šiesty gem a favoritovi napokon podľahol.

Diego Schwartzman - Jeffrey John Wolf 1:6, 4:6, 4:6

Pomerne jednoznačnú záležitosť urobil z duelu proti vyššie nasadenému Argentínčanovi 67. hráč sveta Wolf. Do súboja vstúpil hladkým ukoristením prvého setu. Počas nasledujúcich dejstiev sa mu dvakrát podarilo prelomiť súperovo podanie, zakaždým to bolo v deviatom geme a následne si dopodával na víťazstvá v setoch číslo 2 a 3. Američan nestratil pri svojom servise ani jeden bod, trikrát využil hneď prvý setbal a ziastil si postup.

Jeremy Chardy - Daniel Evans 4:6, 4:6, 1:6

V súboji Francúza s Britom sa pozornosť upriamila na bizarnú situáciu a emócie Chardyho, ktorému v úvodnom sete uprostred výmeny vypadla loptička z vrecka, ďalším úderom poslal forhend do siete a stratil bod. Chardy sa okamžite odvolal k rozhodkyni, ale Miriam Bleyová rozhodla, že bod sa nebude opakovať, pričom Evans poukázal na to, že nevidel, ako loptička vypadla z vrecka, ani sa na to nesťažoval.

"Hráme s niekým, kto nevie rozhodovať. V mojom živote som za 20 rokov nikdy nemal takého zlého rozhodcu, ako ste vy. Kam sa pozeráte? Na vtáky? Na mraky? Je to najväčšia chyba Australian Open. Na turné nie je ani jeden rozhodca, ktorý by urobil takúto chybu, ani jeden." vyjadril nespokojnosť Chardy.

Evans, ktorý sa v treťom kole najbližšie stretne s Andrejom Rubľovom, nemal pre oponenta veľa pochopenia: "Myslím si, že by malo platiť pravidlo, že ak vám loptička vypadne z vrecka, strácate bod. Je to vaša chyba."

Chardy neskôr na tlačovej konferencii povedal, že očakával, že predsedajúci rozhodca hru zastaví. "Hovorí, že loptičku ani nevidela. Neviem, čo robí, pretože ona nehlási, či je loptička v kurte, alebo je out. Práve ohlásila skóre, a ak sa nepozerá na hru, neviem, prečo je na stoličke. To je všetko."

Následne uviedol svoju výzvu, aby boli rozhodcovia pokutovaní za chyby, ktoré urobia. "Ak stratím bod a potom zlomím raketu, dostanem pokutu. Ako rozhodca môžete urobiť obrovskú chybu a nič sa vám nestane," uzavrel fancúzsky tenista.

Ďalšie výsledky štvrtého dňa mužského turnaja Australian Open.