Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EFL Cup končí pre Arsenal či Chelsea. Liverpool postúpil po dráme, ďalej ide aj City

Brighton vyhral na pôde Arsenalu a vyradil ho z EFL Cupu.
Brighton vyhral na pôde Arsenalu a vyradil ho z EFL Cupu.Profimedia
V stredu pokračovalo 3. kolo anglickej pohárovej súťaže EFL Cup, známej aj pod názvom Carabao Cup. Arsenal doma vypadol s Brightonom, Liverpool sa nadrel na postup cez Derby a v súboji dvoch kvalitných tímov uspel Manchester City proti Chelsea.

Už v utorok postúpili do šestnásťfinále Leicester City, Bournemouth, Burnley, Lincoln City, Charlton Athletic, MK Dons a Gillingham. Posledné stretnutie 3. kola odohrajú vo štvrtok proti sebe Manchester United a Aston Villa.

Arsenal - Brighton 1:3 (1:1)

Góly: 20. Nketiah - 27. Welbeck (pen.), 57. Mitoma, 71. Lamptey

Arsenal síce je na čele Premier League, ale v pohárovej súťaži končí. Na domácej pôde podľahol Brightonu. Tréner Mikel Arteta šetril opory, šancu dostali mladíci. V bránke sa predstavil estónsky gólman Karl Hein, po ktorého faule sa kopala penalta a tú Danny Welbeck premenil. V druhom dejstve Brighton rozhodol o postupe.

Newcastle - Crystal Palace 0:0 (0:0) - 3:2 pen.

Góly: roz. penalta: Joelinton

Nottingham Forrest - Tottenham 2:0 (0:0)

Góly: 50. Lodi, 57. Lingard

ČK: 75. Mangala

Southampton - Sheffield Wednesday 1:1 (1:1) - 6:5 pen.

Góly: 45+2. Ward-Prowse - 24. Windass

West Ham - Blackburn 2:2 (1:1) - 9:10 pen.

Góly: 38. Fornals, 78. Antonio - 6. Vale, 88. Brereton, roz. penalta: Garrett

Domáci favorit prehrával už v 6. minúte, no skóre otočil a keď sa zdalo, že po tesnej výhre postúpi, tak vyrovnal Brereton a v obrovskej penaltovej dráme nakoniec uspel Blackburn. Nepomýlilo sa až 19 strelcov po sebe, no v desiatej sérii zahodil svoj pokus obranca Ogbonna.

Wolves - Leeds United 1:0 (0:0)

Góly: 85. B. Traoré

Liverpool - Derby County 0:0 (0:0) - 3:2 pen.

Góly: roz. penalta: Elliott

Tréner Klopp výrazne pretočil zostavu, z hráčov prvého tímu sa v nej nachádzali iba Tsimikas, Gomez, Carvalho či Oxlade-Chamberlain. Hlavne kvôli tomu malo Derby šancu na Anfielde uspieť. Stretnutie došlo až do penaltového rozstrelu, v ktorom to bolo po tretej sérii 1:1, keďže sa pomýlili štyria strelci. Víťazný zásah vsietil po Dobbinovom zaváhaní v piatej sérii striedajúci Harvey Elliott.

Manchester City - Chelsea 2:0 (0:0)

Góly: 53. Mahrez, 58. Álvarez

Finalista z predošlého ročníka tentoraz úspech nezopakuje, pretože končí. Chelsea nestačila na Manchester City, ktorý rozhodol počas pätminútovky v druhom dejstve. Presadili sa Riyad Mahrez a Julian Álvarez