Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Emerson investoval takmer milión eur, aby sa stal lepším hráčom

Emerson na sebe rozhodne nešetrí.
Emerson na sebe rozhodne nešetrí.Profimedia
Futbalista Tottenhamu Hotspur Emerson Royal (23) do seba investoval 800 000 libier (zhruba 900 000 €). Urobil tak po tom, čo mužstvo prevzal tréner Antonio Conte, ktorý preferuje všestranných hráčov.

Znie to možno až šialene, ale futbalový život si vyžaduje množstvo obety. Cesta na vrchol je často kľukatá a vyžaduje si prácu na rôznych detailoch. V neposlednom rade obetu a tvrdú drinu.

Nielen v posilňovni či počas tréningových jednotiek. Pokojne aj v rámci investície. Všeobecne platí, že najlepšie je investovať do seba. Podobným heslom sa riadi spomínaný Emerson Royal.

Brazílčan prišiel do londýnskeho celku v roku 2021, keď si ho z Barcelony vyhliadol vtedajší lodivod Nuno Espirito Santo. Netrvalo dlho a po nepresvedčivých výsledkoch ho nahradil Antonio Conte

Známy taliansky búrlivák, ktorý svojim hráčom nič nedaruje. Kto chce hrať, musí spĺňať tie najprísnejšie kritéria. Krátko po spoznaní mužstva upadol do nemilosti práve Emerson. Nenastupoval pravidelne. Dvadsaťtriročný krajný obranca sa nevzdal.

Okamžite hľadal možnosti ako byť lepším. Svoj profesionalizmus z ihriska preniesol aj mimo neho. V rámci zlepšenia regenerácie si domov zaobstaral hyperbarickú kyslíkovú nádrž, ktorú používa najmä po náročných zápasoch. 

Conte využíva, podobne ako predtým v Interi, v obrane trojicu stredových a dvojicu krídelných obrancov. Práve od nich chce, aby na jednom i druhom kraji neustále podporovali ofenzívu a tiež defenzívu. 

V Miláne spĺňal parametre 53-ročného kormidelníka Achraf Hakimi. Emerson si tak nechal vypracovať podrobnú hernú štúdiu reprezentanta Maroka a aktuálneho futbalistu francúzskeho PSG.

O Emersona sa stará niekoľko ľudí. Medzi nimi nechýba jeho otec, ktorý najal neurovedca. Dôvod? Pomoc so zvládnutím ohromného tlaku anglickej Premier League. 

Pýtate sa, či malo zmysel investovať taký obnos peňazí? Minimálne z pohľadu toho, že Emerson Royal od začiatku aktuálneho roka vynechal iba tri zápasy, určite áno. Dôveru od trénera Conteho si, vďaka zlepšeným výkonom, získal.