Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fajčila a pila alkohol skôr, než mohla. Japonskú gymnastku vylúčili z olympijskej nominácie

Šoko Mijatová sa v Paríži nepredstaví. Porušila pravidlá.
Šoko Mijatová sa v Paríži nepredstaví. Porušila pravidlá.Profimedia
Šoko Mijatová, 19-ročná kapitánka japonskej reprezentácie v športovej gymnastike, nebude súťažiť na olympijských hrách v Paríži. Národný zväz oznámil, že ju vylúčil z tímu za fajčenie a pitie alkoholu, ktoré sú v Japonsku povolené až od 20 rokov.

Bronzová medailistka z kladiny na majstrovstvách sveta v roku 2022 bola nedávno videná, ako pije alkohol na súkromnom večierku v Tokiu. Podľa zväzu tiež fajčila v izbe v národnom tréningovom centre.

Mijatová už opustila tréningový kemp národného tímu v Monaku a vrátila sa domov. "Za tento prípad sa z celého srdca ospravedlňujeme," povedal na tlačovej konferencii prezident japonskej federácie Tadaši Fudžita a podobne ako ostatní funkcionári vrátane Mijatovho trénera Mucumiho Haradu sa hlboko uklonil.

Harada však zároveň obhajoval Mijatovú, ktorá mala v Paríži viesť tím zložený len z nováčikov pod piatimi kruhmi a vyzval verejnosť, aby ju neodsudzovala za jej prehrešky. "Bola naozaj pod obrovským tlakom. Skúste to pochopiť," doplnil.

Gymnastické súťaže sú jednou z najsledovanejších disciplín na olympijských hrách. Začínajú sa v Paríži 27. júla a končia 5. augusta. Japonsko bude po vyradení Mijatovej súťažiť len so štyrmi gymnastkami namiesto piatich.