Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

FIFA prináša na MS v Katare novinku, všetkým hráčom ponúkne jedinečnú aplikáciu

Pre lepší hráčsky rozvoj poslúži futbalistom v Katare nová aplikácia.
Pre lepší hráčsky rozvoj poslúži futbalistom v Katare nová aplikácia.Profimedia
So začiatkom blížiacich sa majstrovstiev sveta vo futbale, ktorých štart je naplánovaný 20. novembra v Katare, môžu fanúšikovia očakávať množstvo štatistík a záberov z jednotlivých zápasov. FIFA dúfa, že medzi nimi budú aj údaje a obsah z novej aplikácie pre samotných hráčov.

FIFA v piatok uviedla, že všetci hráči na finálovom turnaji si budú môcť prezerať údaje o svojich výkonoch v účelovej aplikácii, ktorú vyvinul riadiaci orgán a ktorá umožní futbalistom všetkých 32 tímov prístup k analýzam a informáciám.

Aplikácia bola vytvorená na základe spätnej väzby od hráčov prostredníctvom hráčskej únie FIFPRO a údaje budú synchronizované s videozáznamom z akcie, aby bolo možné rýchlo vyhodnotiť kľúčové momenty.

Hoci takéto údaje a metriky sú široko dostupné hráčom v najlepších kluboch a národných tímoch, ktoré zamestnávajú tímy analytikov, aplikácia zabezpečí, že k nim budú mať prístup aj tímy s menšími zdrojmi.

Aplikácia bude využívať údaje od výkonnostných analytikov FIFA, údaje o sledovaní a metriky fyzickej výkonnosti, ako sú prejdená vzdialenosť, šprinty a pozičné mapy. Hráči budú mať k dispozícii aj fotografie zo zápasov, ktoré môžu spolu so štatistikami a údajmi zdieľať na sociálnych sieťach.

"Táto aplikácia zameraná na vývoj hráčov vychádza z priamej spätnej väzby od futbalistov a je ďalším skvelým príkladom toho, ako FIFA využíva technológie na maximum, keď zlepšuje futbalový zážitok kľúčových aktérov na ihrisku," povedal Johannes Holzmueller, riaditeľ FIFA pre futbalové technológie a inovácie.

Simon Colosimo, zástupca generálneho sekretára FIFPRO, povedal, že hráči žiadali lepší prístup k údajom o svojich výkonoch. "Aplikácia FIFA pre hráčov je pozitívnym výsledkom, ktorý aktivuje práva na osobné údaje a poskytne hráčom nový zdroj informácií na majstrovstvách sveta vo futbale v Katare," povedal.