Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Efektívny polčas Letenaya i víťazné delo Bartoša

Letenay si odkrútil vydarený polčas.
Letenay si odkrútil vydarený polčas.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 24. do 30. septembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov podľa hodnotenia Flashscore.
Ideálna zostava slovenských legionárov podľa hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

Marek Rodák (Al-Ettifaq) 7,6

V predchádzajúcom ligovom zápase si Rodák pripísal päť zákrokov, no bola z toho iba prehra proti Ronaldovi a spol., v pohárovom dueli sa následne vôbec nemusel činiť a zrodil sa triumf 2:0, tentokrát musel vytiahnuť šesť zásahov proti snahe súpera, ktorými zariadil remízu 1:1. S hodnotením 7,6 bol druhým najlepším hráčom svojho mužstva, ktoré sa v tabuľke Saudi Pro League nachádza s 10 bodmi na šiestej priečke.

Obrancovia

Tomáš Nemčík (Rosenborg) 7,4 

Pre gólmana a defenzívne rady azda neexistuje lepšia vizitka ako čisté konto. Rosenborgu sa to podarilo druhýkrát v rade, pri minulom počine Nemčík pre trest za žlté karty chýbal, na ihrisku Sandefjordu už však svojim kolegom pomohol a spoločne sa tešili z výhry 1:0. Na vedúce Bodø/Glimt stráca jeho tím 13 bodov, v nórskej Eliteserien mu patrí piate miesto.

Marek Kristián Bartoš (Ľublin) 7,7

Z času na čas sa Bartoš gólovo presadil aj vo farbách Podbrezovej, no v 10. kole poľskej Ekstraklasy vytiahol skutočnú parádu, ktorou v ôsmej minúte nadstaveného času rozhodol o dokonaní obratu a troch bodoch pre Motor. Dvadsaťsedemročný futbalista sa ujal exekúcie priameho kopu, do lopty sa oprel razantne i technicky a poslal ju až do siete brány Slasku Vroclav. Lublin sa tak vzdialil od zóny boja o záchranu.

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,4

Minuloročný vicemajster holandskej Eredivisie zatiaľ nevie nastúpiť na víťaznú vlnu, z pohľadu výsledkov predvádza striedavé výkony. Naposledy z toho bol nerozhodný rezultát 1:1 z ihriska Nijmegenu, ktorý musel pre hostí až v 88. minúte zachrániť Lotomba. Hancko si v strede obrany už tradične odkrútil plnú porciu minút a po strelcovi vyrovnávajúceho zásahu bol druhým najlepšie hodnoteným futbalistom Feyenoordu.

Stredopoliari

Albert Rusnák (Seattle) 7,4

Od hetriku do siete Columbusu neklesol Rusnák svojimi vystúpeniami pod úroveň zelených čísel hodnotenia. So svojím Seattlom doma uspel najtesnejším rozdielom proti Houstonu a tri zápasy pred záverom základnej časti Major League Soccer patrí tímu Sounders piata pozícia Západnej konferencie.

Patrik Hrošovský (Genk) 7,1

Genk si pripísal siedme víťazstvo v aktuálnom ligovom ročníku a s 22 bodmi kraľuje belgickej Jupiler Pro League. Pri zdolaní Mechelenu zaknihoval Hrošovský plnú hernú minutáž a priamo z hracej plochy tak sledoval víťaznú trefu z 97. minúty, o ktorú sa postaral juhokórejský útočník Hyeon-Gyu Oh. Rovnaký hráč predtým vyrovnával na 1:1.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,0

Partenopei na svoje konto pridali štvrtú udržanú nulu za sebou. Po výhre 4:0 nad Cagliari, bezgólovej remíze s Juventusom a pohárovom debakli 5:0 pre Palermo neinkasovali ani doma proti Monze. O trojbodovom zápise za triumf 2:0 rozhodli v rozmedzí 11 minút prvej polovice. Lobotka dirigoval hru domácich až do záverečného hvizdu, jeho Neapol je s 13 bodmi na čele nabitej tabuľky Serie A.

Prvá pätica tímov tabuľky Serie A.
Prvá pätica tímov tabuľky Serie A.Flashscore

Tomáš Rigo (Ostrava) 7,2

Po deviatich kolách Chance ligy je Baník len bod od tretieho miesta. Pomohol si k tomu aj domácim víťazstvom nad Českými Budějovicami, ktoré pokoril pomerom 2:1. Skóre mohlo pre hostiteľov vyzerať aj sympatickejšie, keby v 40. minúte Ewerton premenil pokutový kop a keby štvrťhodinu pred koncom nebol Kubala v ofsajde. Rigo zotrval na hracej ploche takmer celý čas, pred záverečnými chvíľami však bol vystriedaný.

Útočníci

Roman Čerepkai (Teplice) 7,5

Na hodnotenie zelenej farby z prvoligového súboja čakal Čerepkai od 3. augusta. Teraz si ho vyslúžil penaltovým zásahom z 86. minúty, ktorým zariadil Tepliciam cenné tri body z pardubickej pôdy. Pre tím slovenského útočníka, ktorý sa posledným Českým Budějoviciam vzdialil na rozdiel piatich bodov, to bola iba druhá výhra v aktuálnej sezóne Chance ligy.

Lukáš Letenay (Liberec) 9,3

O hrdinovi merania síl na štadióne pražskej Dukly nemôže byť najmenších pochýb. Domáci sa ujali vedenia už v druhej minúte, to však na ihrisku ešte nebol Letenay, ktorý sa do hry dostal v druhom polčase. Už o necelé tri minúty vyrovnal a o ďalších päť upravil na 2:1 pre hostí. K dvom presným zásahom pridal v prvej minúte nadstavenia aj asistenciu na Višinského gól, ktorý pečatil triumf Liberca 4:1.

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,5

Pri vystúpení Letenaya s bilanciou 2+1 bol súčasťou víťazného mužstva aj jeho krajan Tupta, ktorý sa takisto zapísal so štatistík zápasu. Pri víťazstve nad Duklou sa v 56. minúte prezentoval ukážkovou pätičkou, ktorou ako na podnose pripravil loptu pre gólovú strelu Hlavatého na 3:1. Slovenský ofenzívny hráč vzápätí prenechal svoje miesto kolegovi Frýdkovi.