Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Expres menom Hrošovský či gólový debutant Griger

Marián Tvrdoň mal najvyššiu známku spomedzi legionárov.
Marián Tvrdoň mal najvyššiu známku spomedzi legionárov.Profimedia / imago sportfotodienst / Malcolm Mackenzie / Hearts FC
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 17. do 23. septembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov podľa Flashscore známok.
Ideálna zostava slovenských legionárov podľa Flashscore známok.Flashscore

Brankár

Marián Tvrdoň (Plzeň) 8,1

Najlepšie hodnotenie spomedzi slovenských futbalistov v zahraničí si počas uplynulého týždňa pripísal brankár Plzne. V utorkovej dohrávke šiesteho kola proti Olomoucu (2:1) zaznamenal štyri úspešné zákroky. Spoluhráči sa naňho mohli spoľahnúť vo všetkých smeroch. Okrem poctivej defenzívnej práce mal prsty v prvom góle Viktorie, keď výkopom asistoval ofenzívnemu kolegovi Pavlovi Šulcovi.

Obrancovia

Samuel Kozlovský (Lodž) 7,2

Dôležitý duel odohrali pred vlastnými fanúšikmi futbalisti Lodžu, ktorým trojbodový zisk mohol zaistiť, že sa dotiahnu na konkurenčné Gliwice. Widzew domácu misiu zvládol a poskočil na piate miesto tabuľky. Kvalitnou prácou na ľavej strane obrany k tomu prispel 24-ročný Kozlovský. So spoluhráčmi po druhý raz v prebiehajúcom ročníku udržal čistý štít. 

Ľubomír Šatka (Samsunspor) 7,5

Rodák z Ilavy odohral v priebehu piatich dní hneď dve stretnutia. Proti Basaksehiru a rovnako na trávniku Rizesporu nechýbal v základnej zostave Samsunsporu. Ani v jednom z týchto vystúpení aktuálne štvrtý celok najvyššej tureckej súťaže neinkasoval. Šatka vytvoril spolu s Rickom Van Drongelenom ťažko priechodný stopérsky tandem. 

Norbert Gyömber (Al-Kholood) 7,2

Po dvoch prehrách a jednej remíze sa saudskoarabský Al-Kholood dočkal premiérového triumfu. Na ihrisku Al Wehda rozhodol o všetkom jediný presný zásah. Päťčlenná obrana hostí, ktorej súčasťou bol aj slovenský reprezentant, pomohla brankárovi Marcelovi Grohemu udržať nulu. 

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,3

Jeden z ťahúňov holandského mužstva si vzhľadom na bohatý program Feynoordu príliš nevydýchne. Hancko odohral súboj Ligy majstrov proti Leverkusenu na kraji defenzívy, proti NAC Breda (2:0) už však figuroval v jej strede. Hráčov súpera vrátane krajana Lea Sauera takmer do ničoho nepustil, o čom svedčí jediná strela vyslaná do priestoru medzi troma žrďami. 

Stredopoliari

Adam Griger (Hradec Králové) 7,4

Kmeňový hráč španielskej Granady si odkrútil debut v rámci hosťovania u našich západných susedov. Hoci sa do základnej zostavy proti Olomoucu (3:0) nedostal, vinou zranenia Ondřeja Mihálika do hry zasiahol už po 23 minútach. Priaznivcom v Hradci sa počas druhého polčasu uviedol najlepším možným spôsobom, keď pôsobivé sólo zavŕšil presným zásahom. 

Matúš Bero (Bochum) 7,3

V minulej sezóne sa v 26 dueloch nemeckej Bundesligy strelecky presadil jediný raz. Túto métu vyrovnal Matúš Bero už v štvrtom kole tej prebiehajúcej. Proti nováčikovi z Kielu vyrovnával na 1:1, keď zvnútra šestnástky zvolil krížnu strelu. Bochumu jeho trefa napokon stačila na zisk jedného bodu do tabuľky. 

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť) 7,5

Po dlhej pauze sa 28-ročný Košičan vracia do zápasového kolotoča postupnými krokmi. Na štadióne klubu Unirea Slobozia odohral opäť raz len prvý polčas. Na základe hodnotenia možno jeho počínanie označiť za štvrté najlepšie spomedzi všetkých mužov na hracej ploche. Za Rapid do diania na ihrisku prehovoril aj ďalší Slovák, z lavičky naskakoval pri výhre 2:1 Timotej Jambor. 

Patrik Hrošovský (Genk) 7,6

Belgický klub natiahol svoju víťaznú šnúru už na číslo šesť. Hlavný tréner Thorsten Fink tentoraz využil Hrošovského ako žolíka z lavičky. A striedanie v 75. minúte mu vyšlo priam ukážkovo. Slovenský stredopoliar sa ani nestihol ohriať a už oslavoval. Rozvlniť sieť sa mu podarilo doslova len niekoľko desiatok sekúnd od príchodu na trávnik. 

Albert Rusnák (Seattle) 7,3

Seattle naďalej bojuje o priamy postup do osemfinále play-off, v rebríčku MLS si naposledy polepšil o jediný bod. Rusnák odohral 82 minút pri remíze 2:2 s posledným San Jose Earthquakes. Hoci sa do štatistík nezapísal, sezóna mu vychádza z osobnej perspektívy viac ako slušne. V 28 meraniach síl dal osem presných zásahov a na ďalších 13 asistoval kolegom. 

Útočník

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,7

Svojho druhého gólu v aktuálnom ročníku sa dočkal Ľubomír Tupta. V súboji proti pražskému Bohemians (2:2) vzal ako správny kapitán zodpovednosť na svoje plecia. Nariadený pokutový kop po štvrťhodine hry premenil, čím vyrovnával na 1:1. Hrdinom stretnutia mohol byť jeho mladší krajan Lukáš Letenay, ktorý sa presadil tri minúty pred záverečným hvizdom. VAR však napokon odhalil tesný ofsajd.