Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Gólový Haraslín, stena Tvrdoň i režisér Jirka

Haraslín opäť potiahol Spartu.
Haraslín opäť potiahol Spartu.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 13. do 19. augusta predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 13. do 19. augusta.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 13. do 19. augusta.Flashscore

Brankár

Marián Tvrdoň (Plzeň) 7,8

Ukážkovú formu hlási gólman Tvrdoň. Tridsaťročný brankár si aj vo svojom treťom vystúpení v novej sezóne Chance ligy udržal čisté konto. Po futbalistoch Jablonca a Karvinej ho nedokázal prekonať ani žiadny hráč Českých Budějovíc. Plzeň si z toho duelu odniesla tri body za triumf 3:0, v tabuľke českej najvyššej súťaže jej s 13 bodmi patrí druhá priečka za pražskou Spartou.

Obrancovia

Tomáš Nemčík (Rosenborg) 7,1

Nórska Eliteserien napísala už svoje 19. kolo. Na ihrisko Rosenborgu zavítal z tretieho miesta Viking, no nezískal ani bod. Zodpovedným výkonom v strede defenzívy k tomu prispel aj Nemčík, ktorý svoje hodnotenie dostal do zelených čísel. Domáci vyhrali 2:1 a v tabuľke sú na ôsmom mieste.

Ľubomír Šatka (Samsunspor) 7,1

Po zranení členka sa do prevádzkovej teploty dostáva obranca Šatka. Stopér tureckého Samsunsporu sa od začiatku apríla predstavil iba v druhom zápase. Spolu s kolegami si z prostredia Gaziantepu uchmatli výhru 1:0. Slovák tak prispel k udržaniu brankárskej nuly a k prvému víťazstvu mužstva v novom ročníku Süper Lig.

Dávid Hancko (Feyenoord) 8

Druhé kolo Eredivisie znamenalo pre Hancka presný zásah, víťazstvo a tmavozelenú známku 8. Feyenoord bol na pôde Zwolle pri chuti a hostiteľovi nasúkal päť gólov. Moment slávy slovenského beka prišiel šesť minút po zmene strán, keď na trefu využil ideálne zahranú štandardku Stengsa. Všetko ešte musel odobriť VAR. Po dvoch zápasoch má káder z Rotterdamu na konte štyri body.

Stredopoliari

David Hrnčár (Dender) 7,2

Aj štvrté predstavenie v Jupiler League prinieslo Hrnčárovi hodnotenie zelenej farby. Po troch celých dueloch tentokrát odohral 76 minút. Proti St. Truiden šiel z hracej plochy za nepriaznivého stavu 2:3, následne z lavičky sledoval, ako v prvej minúte nadstaveného času vyrovnal na konečných 3:3 jeho turecký spoluhráč Ali Akman. Dender sa ako nováčik najvyššej belgickej súťaže po štyroch kolách nachádza na tretej pozícii.

Ondrej Duda (Verona)  7,2

Verone sa podaril parádny vstup do novej sezóny Serie A, zásluhu na tom má aj Duda. Slovenský stredopoliar sa v domácom súboji s Neapolom prezentoval umnou gólovou prihrávkou, ktorú v 75. minúte zužitkoval Mosquera. Rodák zo Sniny ostal na ihrisku až do záverečného hvizdu a tešil sa z cenného triumfu 3:0.

Peter Pokorný (Slask Vroclav) 7,3

Pokorný začína už svoj druhý súťažný ročník v poľskej Ekstraklase. So svojím Slaskom doma hostili Koronu Kielce, trefy ponúkol až úplný záver merania síl. Hostitelia hrali od 59. minúty bez vylúčeného Matsenka. Gólový trest prišiel tri minúty pred vypršaním základnej hracej doby, domácim sa však napokon podarilo vyrovnať. V početnej nevýhode tak dokázali získať aspoň bod. Slovák zaknihoval plnú minutáž.

Tomáš Suslov (Verona) 7,3

Popri Dudovi sa zo skvelého prvého kroku do aktuálneho ligového kolotoča tešil aj Suslov. Dvadsaťdvaročný futbalista smeroval na ihrisko v 58. minúte za stavu 1:0 a priamo z hracej plochy tak sledoval ďalšie dva zásahy kolegu Mosqueru. Hellas udržal Neapol na uzde a zaznamenal výhru rozdielom triedy.

Útočníci

Erik Jirka (Plzeň) 8,3

Viktoria sa predstavila v prostredí protivníka z Českých Budějovíc. Po neuznanom góle domáceho Čermáka nasledovali chvíle Jirku. Ten sa najprv v 31. minúte pokutovým kopom postaral o víťaznú trefu hostí a päť minút po zmene strán sa blysol aj asistenciou. Favorit si nakoniec domov niesol pohodlné víťazstvo 3:0, slovenský útočník bol s bilanciou 1+1 po Kalvachovi druhým najlepším hráčom zápasu.

Timotej Jambor (Rapid Bukurešť) 7

V mestskom derby s Dinamom si Jambor odkrútil 75 minút. Na lavičku náhradníkov mieril za priaznivého skóre 1:0. Štyri minúty po jeho odchode však domáci Rapid inkasoval z penalty, bitka o Bukurešť sa tak skončila nerozhodným výsledkom. Po šiestich kolách rumunskej Ligy 1 má tím, v ktorom pôsobia aj Filip Blažek a Jakub Hromada, na konte iba päť bodov.

Lukáš Haraslín (Sparta) 8,4

Po európskom zásahu do siete rumunského FCSB a postupe do play-off Ligy majstrov prekonal Haraslín aj brankára Jablonca. V 38. minúte duelu sa v šestnástke súpera dostal k lopte, ľavou nohou naznačil strelu a pravačkou poslal loptu k žrdi. Po hodine hry sa z hracej plochy porúčal, aj napriek tomu sa však stal mužom víťazného zápasu i najlepšie hodnoteným slovenským legionárom.