Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Krčík ako pilier obrany i góly Hrnčára a Haraslína

Krčík sa môže pochváliť najvyššou známkou.
Krčík sa môže pochváliť najvyššou známkou.Flashscore / ČTK / Sznapka Petr
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 27. augusta do 2. septembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov.
Zostava slovenských legionárov.Flashscore

Brankár

Matúš Hruška (Dukla Praha) 7,6  

Trojzápasovú šnúru prehier pretrhla Dukla výhrou rozdielom triedy nad Českým Budějovicami, na ktorú nadviazala remízou v Karvinej. V oboch prípadoch pomohol slovenský gólman k bodovému zápisu svojím čistým kontom. V poslednom dueli predviedol päť zákrokov. Celok z hlavného mesta Česka tak má po siedmich kolách na konte sedem bodov.

Obrancovia

Richard Križan (České Budějovice) 7,5

České Budějovice pod taktovkou Františka Straku v aktuálnom ročníku Chance ligy góly veľmi nedávajú. Nepodarilo sa im ich dosiahnuť ani tentoraz, no doma s pražskými Bohemians neinkasovali a bol z toho bod za remízu 0:0. Defenzívny podiel na tom má aj Križan, ktorý v novom drese zaknihoval tretiu plnú minutáž v rade.

Dávid Krčík (Karviná) 7,7  

Karviná stihla v poslednom týždni absolvovať dva ligové strety - tímu priniesli dve bezgólové remízy a Krčíkovi dva výkony s hodnotením nad hranicou 7. Ten lepší z nich zaknihoval doma proti Ostrave, kde bol podľa hodnotiaceho systému najlepším hráčom na ihrisku. V úvodnom kole si odkrútil 68 minút, v nasledujúcich šiestich už však nevynechal ani minútu.

Tomáš Nemčík (Rosenborg) 7,4 

Rosenborg nastúpil na vlnu víťazstiev a pod trojbodovými úspechmi svieti aj podpis stopéra Nemčíka. Káder z najvyššej nórskej súťaže triumfoval už štvrtýkrát v rade. Z bývalého hráča Žiliny sa stal pravidelný pilier obrany tamojšieho tímu, za ktorý už siedmy raz za sebou odohral celý duel. Na druhú priečku stráca mužstvo z Trondheimu iba štyri body.

Michal Sipľak (Puszcza) 7,3

Prvé zelené hodnotenie v sezóne hlási z Poľska Michal Sipľak. Jeho Puszcza hostila na svojom štadióne Koronu Kielce, protivníci sa rozišli bez gólov. Slovák bol opäť členom základnej zostavy, hraciu plochu opúšťal v 83. minúte. Za sedem odohraných súbojov nazbieral spolu s kolegami totožný počet bodov.

Stredopoliari

David Hrnčár (Dender) 7,6

Rýchlonohý krídelník sa na štadióne Beerschot VA zapísal do streleckej listiny už necelé dve minúty po úvodnom výkope. V šiestom kole belgickej najvyššej ligy si tak otvoril gólový účet v drese nového zamestnávateľa. Dender zatiaľ s jedenástimi bodmi na konte kraľuje tabuľke celej súťaže. 

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,1

Trenčiansky rodák nastúpil na svojej typickej pozícii a bol súčasťou senzačného obratu Neapolu proti Parme. Zverenci hlavného trénera Antonia Conteho síce po uplynutí riadnej hracej doby prehrávali, ale dvoma gólmi v nadstavenom čase preklopili misky váh na svoju stranu. 

Patrik Hrošovský (Genk) 7,2

Genk na domácej pôde proti tímu Westerlo zavrel defenzívne vráta a víťaznú šnúru natiahol v lige na číslo tri. Na pozícii stredopoliara odohral slovenský reprezentant pri triumfe 1:0 kompletnú minutáž. Na lídra tabuľky stráca so svojimi spoluhráčmi len jediný bod.

Sebastian Nebyla (Jablonec) 7,2

Jablonec počas posledného augustového dňa remizoval na pôde Slovácka 0:0. Sebastian Nebyla patril k najlepším hráčom na trávniku, o čom svedčí aj fakt, že s vyšším hodnotením z tohto zápasu odchádzali iba ďalší dvaja jeho účastníci.

Andrej Kadlec (Mladá Boleslav) 7,0

Slovenský futbalista dostal príležitosť v základnej zostave po prvý raz od 12. júla, keď sa však zranil a odvtedy sa dostával do potrebnej kondície. Prejavenú dôveru splatil realizačnému tímu zodpovedným výkonom, ktorý prispel k triumfu 2:1 na pôde Teplíc. Pre Mladú Boleslav šlo o premiérové ligové víťazstvo z prostredia protivníka v prebiehajúcom ročníku. 

Útočník

Lukáš Haraslín (Sparta) 7,4

Po vydarenom európskom zápase s bilanciou 1+1 a vo vrecku s postupom do hlavnej fázy Ligy majstrov sa ťahúň Sparty gólovo presadil aj na ihrisku Hradca Králové. O víťaznú trefu mužstva z Prahy sa postaral už v ôsmej minúte duelu. Obhajca titulu ešte nespoznal chuť prehry, na konte má aktuálny líder českej najvyššej súťaže šesť výhier a jednu remízu. Pre Haraslína to bol v tomto ročníku už tretí ligový zásah.