Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Piliere Niňaj a Bartoš či tiki-taka Rusnáka

Najvyššie hodnotenie si vyslúžil Niňaj.
Najvyššie hodnotenie si vyslúžil Niňaj.Profimedia / Flaviu Buboi / NurPhoto / Shutterstock Editorial
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 10. do 16. septembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov.
Zostava slovenských legionárov.Flashscore

Brankár

Henrich Ravas (Cracovia) 7,3

Po reprezentačnej prestávke, počas ktorej bol súčasťou výberu Francesca Calzonu, sa Ravas prezentoval ako opora mužstva z Krakova. V domácom dueli s Pogoňom Štetín kryl päť zo šiestich streleckých pokusov súpera, čím sa výrazne podpísal pod výhru 2:1. Víťazstvo posunulo tím z druhého najväčšieho mesta Poľska na rozdiel troch bodov od lídra tamojšej Ekstraklasy.

Obrancovia

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,5

Posledná výhra Sepsi sa datovala k 22. júlu, odvtedy mužstvo okolo Niňaja dvakrát remizovalo a štyrikrát prehralo. Túto šnúru pretrhlo triumfom nad Botosani, ktorý bol obohatený čistým kontom, na čom má značný podiel aj slovenský stopér. S hodnotením 7,5 patril k najlepším hráčom celého duelu rumunskej Ligy 1.

Marek Kristián Bartoš (Lublin) 7,3

Reprezentačnú pauzu využil Lublin na prípravný súboj, ktorým sa naladil na následné ukončenie štvorzápasovej série bez víťazstva. Tamojší Motor pred vlastnými fanúšikmi proti Górniku Zabrze neinkasoval, protivníkovi uštedril jediný gól a najtesnejším rozdielom získal tri body do tabuľky, v ktorej poskočil na desiatu priečku. Bartoš zaknihoval v strede obrany plnú minutáž a bol tretím najlepšie hodnoteným protagonistom stretnutia.

Milan Škriniar (PSG) 7,3

Z tribúny rovno do základnej zostavy - tak by sa dal popísať príbeh posledných dní Škriniara. Kapitán slovenského národného tímu sa dočkal dôvery od trénera Enriqueho v meraní síl s Brestom. V štartovacej jedenástke Parížanov sa v rámci súťažného duelu objavil prvýkrát od 15. mája, odohral celý zápas a tešil sa z triumfu 3:1.

Tomáš Huk (Piast) 7,4

Piast, ktorý aktuálne naháňa lídrov tabuľky, si po dvoch ligových výhrach pripísal remízu s MKS Puszcza Niepolomice. Huk už tradične ako pilier defenzívy zotrval na hracej ploche až do konca a so známkou 7,4 bol druhým najlepším futbalistom svojho celku, ten sa s 15 bodmi po ôsmich odohraných zápasoch nachádza na treťom mieste najvyššej poľskej súťaže.

Samuel Kozlovský (Widzew) 7,2

Káder z mesta Lodž od začiatku sezóny hlási striedavú výsledkovú formu. Po výhre a prehre teraz nasledoval nerozhodný výsledok zo súboja proti Katoviciam. Do 80. minúty duelu bol na ihrisku prítomný aj Kozlovský, ktorý si odkrútil svoju prácu na ľavej strane obrany. Widzewu patrí siedme miesto Ekstraklasy.

Stredopoliari

Albert Rusnák (Seattle) 7,2

V predchádzajúcom kole sa Rusnák blysol hetrikom do siete úradujúceho šampióna MLS z Columbusu a vyslúžil si hodnotenie 9,4. Proti Kansasu sa rodák z českého Vyškova na streleckú listinu nedostal, no k víťazstvu 2:0 mužstvu pomohol 85-minútovým výkonom a americkým prevedím tiki-taka so spoluhráčmi pri druhom zásahu. Kádru Sounders patrí v Západnej konferencii piata pozícia.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,2 

Od zakopnutia v prvom kole v podobe prehry rozdielom triedy s Veronou šliape Neapol ako dobre namazaný stroj, čoho výsledkom je deväť bodov a druhé miesto tabuľky Serie A. V Cagliari si Partenopei výrazne zlepšili gólové skóre, keď vyhrali 4:0. Pri poslednom zásahu už nebol na hracej ploche Lobotka, ktorý si v strede poľa odmakal 74 minút.

Mikuláš Bakala (Den Bosch) 7,0 

Po odchode z Podbrezovej padol Bakala do oka trénerovi Nascimentovi, ktorý mu vo svojom kádri dáva dostatok herného vyťaženia. Slovenský futbalista nastúpil aj v šiestom kole druhej najvyššej holandskej súťaže a odohral 76 minút. Jeho Den Bosch si proti mladíkom z Utrechtu udržal čisté konto, zvíťazil 3:0 a na lídra tabuľky Eerste Divisie stráca iba bod.

Den Bosch je blízko čelu tabuľky.
Den Bosch je blízko čelu tabuľky.Flashscore

Leo Sauer (NAC Breda) 7,0

Na hosťovaní z Feyenoordu si Sauer vo farbách Bredy pripísal druhý súťažný štart. V súboji so Sittardom odohral 66 minút a z ihriska schádzal za bezgólového stavu. Pred záverom ho však potešil spoluhráč Kostorz, ktorý rozhodol o trojbodovom zápise domáceho celku.

Útočník

Samuel Mráz (Lublin) 7,2

Na poslednom triumfe Lublinu sa Mráz podieľal víťaznou trefou, to však bolo ešte 26. júla. Odvtedy sa tamojšie mužstvo výhry nedočkalo. Tá prišla až teraz proti Górniku Zabrze, slovenský útočník sa síce nepresadil, ku gólu však vôbec nemal ďaleko v 51. minúte, keď svojou delovkou opečiatkoval žrď brány súpera. Tešiť ho napokon mohlo 83 odohraných minút a cenné tri body.