Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Reprezentanti, žolík z Hradca i strelec Bakaľa

Kristián Vallo s najvyššou známkou za uplynulý týždeň v rámci slovenských legionárov.
Kristián Vallo s najvyššou známkou za uplynulý týždeň v rámci slovenských legionárov.Flashscore / Profimedia / ČTK / Ožana Jaroslav
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 15. do 21. októbra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov podľa hodnotenia Flashscore.
Ideálna zostava slovenských legionárov podľa hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

František Plach (Piast Gliwice) 7,5

Člen širšieho reprezentačného kádra zaknihoval proti Korone Kielce svoje tretie čisté konto prebiehajúceho ligového ročníka. Celkovo kryl päť streleckých pokusov súpera, čím pomohol prelomiť štvorzápasové čakanie Piastu na triumf medzi poľskou elitou. Aj vďaka slovenskému brankárovi sa Gliwice môžu chváliť statusom tretej najlepšej defenzívy. 

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,0

Povinnosti v národnom tíme, domáca súťaž a v neposlednom rade Liga majstrov. Rodák z Prievidze sa na nedostatok práce sťažovať nemôže, keďže povinnosti si plní hneď na troch frontoch. Ani veľké vyťaženie mu však problém nerobí, o čom svedčia stabilné výkony. Po návrate z októbrového zrazu podal jeden taký pri suverénnom víťazstve na pôde G.A. Eagles. 

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,2

Dvakrát nebol nominovaný do zostavy, raz hral do 84. minúty. Vo zvyšných desiatich meraniach síl bol 30-ročný obranca zakaždým súčasťou základnej jedenástky Sepsi, ktoré sa v zamotanej tabuľke naďalej usiluje o usadenie medzi vedúcou šesticou. K naplneniu tohto cieľa by mohli pomáhať aj čisté kontá, ktoré sa rumunskému celku podarilo udržať v ostatných dvoch konfrontáciách. 

Kristián Vallo (Karviná) 8,0

Po príchode z poľského klubu Wisla Plock si musí odchovanec žilinského futbalu dôveru realizačného tímu Karvinej vybojovať. Uplynulý víkend nastúpil na pravom kraji defenzívy a na základe Flashscore hodnotenia bol druhým najlepším hráčom mužstva. K suverénnej výhre 4:1 nad Českými Budějovicami prispel asistenciou. 

Stredopoliari

Lukáš Haraslín (Sparta) 7,9

Nakoľko českého giganta čaká mimoriadne náročný duel v rámci najprestížnejšej klubovej súťaže proti Manchestru City, v stretnutí s Libercom šetril hlavný tréner Lars Friis hneď niekoľko kľúčových zverencov. Nechýbal medzi nimi ani slovenský reprezentant. Na ihrisko sa dostal až v 76. minúte, ale už o tri neskôr sa postaral o rozhodujúci gól zápasu.

László Bénes (Union Berlín) 7,3

Program nemeckej Bundesligy priniesol okrem iného stret zamestnávateľov dvojice Slovákov. Dominik Javorček však sledoval domácu prehru Holsteinu Kiel iba z lavičky náhradníkov. Jeho krajan Bénes zasiahol do hry štvrťhodinu pred koncom. K triumfu Unionu prispel prihrávkou na presný zásah Toma Rotheho, ktorý uzatváral finálny rezultát na 2:0. 

Mikuláš Bakaľa (Den Bosch) 7,6

Stále len 23-ročný stredopoliar bude na meranie síl proti Vitesse spomínať v dobrom. Presadil sa totiž premiérovo od letného príchodu z Podbrezovej. A aby toho nebolo málo, gól z jeho kopačky mal v konečnom zúčtovaní prívlastok víťazný, nakoľko naňho nadviazal už len jeho spoluhráč, vďaka čomu sa Den Bosch radoval po výsledku 4:2. 

Albert Rusnák (Seattle) 7,2

Sounders uzavreli dlhodobú časť MLS remízou 1:1 s Portlandom. Šnúru bez porážky tým natiahli na číslo sedem. Prsty v jedinom presnom zásahu mal už akoby tradične aj Rusnák, ktorý nabíjal Yeimarovi Gomezovi Andrademu. Seattle aj so slovenským ťahúňom vstupuje do play-off zo štvrtého miesta. Boj o štvrťfinálovú miestenku preto odštartuje dvojzápasom s Houstonom. 

Leo Sauer (NAC Breda) 7,5

Zatiaľ čo jeho starší brat na seba púta pozornosť vo farbách Žiliny, on sa vo veku 18 rokov pomaly stáva stabilnou súčasťou základnej zostavy NAC Breda. Leo bol pri výhre na trávniku Zwolle podľa hodnotenia tretím najlepším hráčom duelu. Vystriedaný bol až v 84. minúta, takže odohral doposiaľ najvyššiu porciu v ročníku. 

Útočníci

Roman Čerepkai (Teplice) 7,6

Teplice vkročili do prebiehajúcej sezóny priam hrozivým spôsobom, keď prehrali sedem z úvodných ôsmich vystúpení. Nelichotivá fazóna je už teraz minulosťou, keďže mužstvo pod vedením Zdenka Frťalu zdolalo Slovácko a odskočilo predposledným Pardubiciam. Čerepkai vytiahol z talóna asistenciu, v individuálnej vizitke ich má teda dokopy dve a zabúdať netreba ani na jedno rozvlnenie siete. 

Adam Griger (Hradec Králové) 7,5

Talentovaný futbalista sa priaznivcom Hradca Králové hneď pri premiére uviedol gólovo. Ďalší pridal vo víkendovom domácom zápase. Olomouc sa už-už pripravoval odniesť si domov plný bodový zisk, no proti bol práve striedajúci talent zo Slovenska. V tretej minúte nadstaveného času ako správny žolík vyrovnal, čím zariadil Hradcu cennú remízu.